Γιατί το μωρό μου δεν θέλει τους ξένους;

Αν το μωρό σας είναι από 6 μηνών και μεγαλύτερο, ίσως έχετε διαπιστώσει ότι όταν συναντά κάποιον ξένο που βλέπει για πρώτη φορά ή τέλος πάντων δεν τον βλέπει συχνά, δεν πηγαίνει κοντά του, δείχνοντας απρόθυμο να τον φιλήσει ή να τον αγκαλιάσει.

Γιατί το μωρό μου δεν θέλει τους ξένους;

Όταν δε, βρίσκεται στην αγκαλιά του με το ζόρι, αρχίζει να κλαίει. Τι πραγματικά μπορεί να του συμβαίνει του παιδιού; Μήπως έχει αρχίσει να είναι αντικοινωνικό ή έχει φοβία με οποιονδήποτε άλλον εκτός από τους γονείς του;

Οι ερωτήσεις είναι απόλυτα λογικές όπως και η ανησυχία σας. Όμως δεν πρέπει να αγχώνεστε. Είναι μία απόλυτα φυσιολογική αντίδραση ενός παιδιού που μεγαλώνει με υγιή τρόπο. Είναι λογικό να νιώθει ασφάλεια δίπλα στους γονείς του και ειδικά στη μητέρα του και φυσικά να τρομάζει με κάθε νέο πρόσωπο. Αν όμως θέλετε να αναπτύξετε την κοινωνικότητα του παιδιού σας δεν έχετε παρά να κάνετε μικρά τρικ που θα το βοηθήσουν ιδιαίτερα.

Το πιο απλό είναι να αρχίσετε να βγαίνετε συχνά με το μωρό σας ώστε να βλέπει πολύ κόσμο. Επίσης, για μεγαλύτερη ασφάλεια, επιλέξτε εσείς τον κόσμο που θέλετε να συναναστρέφεται το παιδί σας και καλέστε το στο σπίτι σας.

Επίσης, αν το παιδί έχει απέναντί του κάποιον και δεν θέλει για κανένα λόγο να φερθεί ευγενικά, δεν έχετε παρά να καθίσετε δίπλα σε αυτό το πρόσωπο και να κρατάτε εσείς το μωρό σας αγκαλιά. Όταν αρχίσει και συνηθίζει την παρουσία του, θα είναι πιο εύκολη μετά η προσέγγιση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved