Φτιάχνουμε οικονομικό υφασμάτινο παζλ από φελιζόλ για μωρά (εικόνες)

Τα μωράκια χρειάζονται ερεθίσματα για να αναπτύξουν τις οπτικές τους ικανότητες και εμείς μπορούμε να του τα προσφέρουμε με μια απλή και οικονομική κατασκευή. 

Φτιάχνουμε οικονομικό υφασμάτινο παζλ από φελιζόλ για μωρά (εικόνες)

Θα χρειαστείτε:
Χοντρά κομμάτια φελιζόλ
Πολύχρωμα υφάσματα
Χάρακας
Χαρτοκόπτης
Μολύβι
Κόλλα

Επειδή η κατασκευή μας είναι οικονομική, θα προμηθευτούμε φελιζόλ από κάποιο κατάστημα με ηλεκτρικά είδη. Στο τέλος της ημέρας, πάντα τα πετάνε, όπότε μπορείτε να τα ζητήσετε χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Επίσης, για ύφασμα, χρησιμοποιούμε κομμάτια που έχουμε από παλιές χρωματιστές μπλούζες ή γενικά μικρά κομμάτια από κάποιο περισσεούμενο ύφασμα.

Κόβουμε μεγάλους κύβους από φελιζόλ. Τις διαστάσεις τις διαμορφώνουμε ανάλογα με την ηλικία του μωρού. Κόβουμε σε ανάλογο μέγεθος τετράγωνα κομμάτια υφάσματος και κολλάμε στο φελιζόλ. Προτιμάμε χρωματιστά υφάσματα με μεγάλα σχέδια που βοηθούν τα μωράκια να βρουν πιο εύκολα το σχήμα.

Κολλήστε διαφορετικά σχέδια και από τις έξι πλευρές του κύβου και έτσι το μωράκι σας θα διασκεδάσει ατελείωτες ώρες αφού θα του έχετε φτιάξει έξι διαφορετικά παζλ!

Την ίδια κατασκευή, μπορείτε να φτιάξετε και για μεγαλύτερα παιδιά. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα που είναι απλά, οικονομικά και μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας.

Διαφορετικά μπορείτε αντί για φελιζόλ να χρησιμοποιήσετε κύβους ξύλων που θα ζητήσετε να σας κόψουν σε κάποιο ξυλουργείο της γειτονιάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved