6 πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν γίνετε μαμά

Ονειρεύεστε ένα μωρό στην αγκαλιά σας και η καρδιά σας πεταρίζει από ευτυχία με αυτή τη σκέψη. Πόσο εύκολη είναι όμως η ζωή όταν αποκτήσετε παιδί και πόσα πράγματα πρέπει να σκεφτείτε πριν κάνετε αυτό το βήμα;

6 πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν γίνετε μαμά

• Σκεφτείτε τη σχέση σας

Μην πέσετε στην παγίδα ότι ένα μωρό θα καταφέρει να σώσει τη σχέση σας με τον σύντροφο ή σύζυγό σας. Ο χωρισμός θα είναι προδιαγεγραμμένος αν η σχέση ή ο γάμος σας δεν έχει σταθερές βάσεις. Αν πάλι όλα είναι καλά στη σχέση σας με τον σύντροφό σας, δεν έχετε παρά να προχωρήσετε στην προσπάθεια για απόκτηση παιδιού.

• Σκεφτείτε τα χρήματα

Θα σκεφτείτε σε πρώτη φάση 'ένα παιδί χρειάζεται μόνο αγάπη για να μεγαλώσει'. Δυστυχώς, στις εποχές που ζούμε, δεν ισχύει απόλυτα αυτό γιατί οι ανάγκες ενός παιδιού είναι πολύ μεγάλες και όσο μεγαλώνει, τόσο μεγαλώνουν και αυτές. Έχετε λοιπόν σκεφτεί αν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στα έξοδα; Να αγοράζετε κάθε τόσο και λιγάκι πάνες και πανάκριβο βρεφικό γάλα, ή ακόμα και να αλλάξετε αυτοκίνητο για να πάρετε ένα πιο οικογενειακό;

• Σκεφτείτε τα μεγαλύτερα παιδιά σας

Αν είστε μητέρα άλλου ή άλλων παιδιών, θα πρέπει να υπολογίσετε και αυτά στην αντίδραση που θα έχουν σε μία ενδεχόμενη νέα εγκυμοσύνη σας. Πόσο θα επηρεαστεί η ψυχολογία τους; Θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν υπομονή τον πρώτο καιρό της φροντίδας του μωρού, όταν θα πρέπει να σας μοιράζονται; Εσείς έχετε τον τελευταίο λόγο όμως θα πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην οικογένειά σας και κατά πόσο θα είστε σε θέση να τα φροντίζετε το ίδιο με το νεογέννητό σας.

• Σκεφτείτε την καριέρα σας

Πρέπει να έχετε ζυγίσει πολύ τα πράγματα ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια ώστε να είστε συνειδητοποιημένες όταν θα έρθει το μωρό. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τίποτα αν έρθει το μωρό καθώς πλέον η καριέρα θα πρέπει αναγκαστικά να μπει σε δεύτερη μοίρα, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό. Σκεφτείτε όμως πως την ίδια περίοδο που εσείς θα γεννάτε και θα είστε με το νεογέννητο μωρό στο σπίτι θα... χάνετε επεισόδια από την δουλειά σας. Οι ανταγωνιστές σας θα συνεχίσουν να είναι εκεί και δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα σας υποδεχτούν, όταν επιστρέψετε, με χαρά. Γι' αυτό σκεφτείτε σοβαρά το όλο θέμα γιατί ίσως χρειάζεται να σκεφτείτε ποιο είναι το καλύτερο timing για να κάνετε παιδί.

• Σκεφτείτε εναλλακτικές για τη φροντίδα του μωρού

Ένα ζευγάρι σήμερα δεν μπορεί να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και να το μεγαλώσει αποκλειστικά μόνο του. Η γυναίκα σήμερα δουλεύει και έτσι είναι αδύνατον να κρατά και σπίτι και μωρό. Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε ποιος άλλος θα κρατά το μωρό σας τις ώρες που εσείς θα δουλεύετε. Αν δεν έχετε, θα πρέπει πρώτα να βρείτε.

• Σκεφτείτε πόσο θα αλλάξει η ποιότητα ζωής σας

Μπορεί με τον ερχομό ενός μωρού η ποιότητα ζωής σας να βρεθεί σε ένα διαφορετικό επίπεδο, δεν σημαίνει όμως απαραίτητα πως θα είναι σε ανώτερο. Ο ερχομός ενός παιδιού θα αλλάξει πλήρως τη ζωή σας και δεν θα σκέφτεστε πλέον εσάς αλλά πρώτο το μωρό σας και μετά εσάς. Έτσι, εκ των πραγμάτων τα πάντα αλλάζουν. Δεν θα μπορείτε για παράδειγμα να σκεφτείτε ότι θέλετε να πάτε σινεμά και να το κάνετε γιατί απλά προηγουμένως θα πρέπει να έχετε φροντίσει πού θα αφήσετε το μωρό ή αν το πάρετε μαζί σας, θα πρέπει να δείτε μία ταινία που να ενδιαφέρει και εκείνο και όχι εσάς μόνο. Οπότε ίσως αυτός να είναι και ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να σκεφτείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved