Οι ιδανικές στάσεις για άνετο θηλασμό!

Όταν μία γυναίκα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι, έχει πολλές απορίες κι ανησυχίες. Κάτι βέβαια που είναι απολύτως λογικό.

Οι ιδανικές στάσεις για άνετο θηλασμό!

Μία από αυτές είναι και ο θηλασμός. Συγκεκριμένα ποια στάση είναι ιδανική ώστε να εξασφαλίζει τόσο την δική της άνεση, όσο και του νεογέννητου μωρού της.

Εμείς σας προτείνουμε τρεις ιδανικές στάσεις οι οποίες θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα!

• Όταν είστε καθισμένη. Είναι ίσως η πιο βολική και συνηθισμένη στάση, ειδικά εάν είστε νέα μανούλα. Το παιδί βολεύεται και η μεταξύ σας επαφή είναι πολύ στενή. Θα πρέπει να του μάθετε να παίρνει σωστά από τις θηλές σας την κατάλληλη ποσότητα γάλακτος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αν μάθει να τρώει σωστά, δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στο στήθος σας, όπως ραγάδες, οι οποίες μετέπειτα προκαλούν πόνο.

• Όταν είστε ξαπλωμένη. Είναι η στάση που συνήθως επιλέγετε το βράδυ που πέφτετε για ύπνο. Ειδικά τον πρώτο καιρό που το μωρό ξυπνάει κάθε 3 ώρες για να φάει. Αυτό που αρκετές μανούλες δεν γνωρίζουν είναι ότι το βράδυ το στήθος παράγει περισσότερο γάλα. Για να μην ταλαιπωρείστε μέσα στη νύχτα, καλό θα είναι το μωρό να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με εσάς, ώστε να μπορείτε να το θηλάζετε ακόμη και μισοκοιμισμένη.

• Όταν είστε στο πλάι. Είναι μία από τις πιο ιδανικές στάσεις θηλασμού, ιδίως αν έχετε δίδυμα. Η συγκεκριμένη στάση συνίσταται από τους ειδικούς, όταν έχει προκληθεί συμφόρηση στο στήθος, το οποίο είναι σκληρό και πονάει. Εάν σας βολέψει και ταΐζετε το μωράκι σας, με αυτόν τον τρόπο, να ξέρετε ότι αδειάζει καλύτερα το γάλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved