Πώς να εγκαταστήσετε μια πόρτα ασφαλείας για το μωρό

Όταν έρθει η στιγμή για το μωρό σας να αρχίσει να εξερευνά το σπίτι σας υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι. Τα μωρά είναι πολύ περίεργα και τους αρέσει να πηγαίνουν σε μέρη που δεν πρέπει με κίνδυνο να τραυματιστούν.

Πώς να εγκαταστήσετε μια πόρτα ασφαλείας για το μωρό

Ένα δευτερόλεπτο χρειάζεται για το μωρό σας να ξεφύγει από την προσοχή σας και να πάει στη σκάλα, ή σε κάποιο ανοικτό μπαλκόνι. Μία λύση από το να μην παίρνετε τα μάτια σας από πάνω του είναι να βάλετε ένα πορτάκι ασφαλείας για να περιορίζετε το χώρο κίνησης του μωρού σας.

Tips για την εγκατάσταση

Κατ'αρχήν πρέπει να ψάξετε καλά για την κατάλληλη. Υπάρχουν πολλών ειδών και πολλών υλικών και πρέπει να βρείτε ποια σας βολεύει περισσότερο.

Το δεύτερο βήμα είναι να βρείτε που θα πρέπει να τη βάλετε. Μπορεί να χρειάζεται σε μια πόρτα ή σε μια σκάλα, ή στο τζάκι σας.

Μετρήστε το ύψος και το φάρδος του χώρου που θα μπει έτσι ώστε όταν ανοίγει να μην εμποδίζει σε άλλες σας κινήσεις.

Αφού μετρήσετε τα πάντα πρέπει να επιλέξετε τον τύπο της πόρτας που θέλετε. Το ένα είδος είναι κατάλληλο για κάποια πόρτα και το άλλο για να τοποθετείται στη σκάλα, ανάλογα με την κατασκευή του.

Δείτε εάν χρειάζεστε ειδικά κιγκλιδώματα τοποθέτησης. Άλλα χρειάζονται σε κυκλικές κατασκευές άλλα επίπεδες. Τα ειδικά kit με τα υλικά που θα χρειαστείτε πωλούνται παντού.

Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε βάζοντας κομμάτια ξύλου ενσωματώνοντάς τα ένα - ένα και να τα δέσετε σχοινιά και βίδες. Τσεκάρετε ότι είναι αρκετά γερό, έτσι ώστε εάν το παιδί το σπρώξει να μην ανοίξει.

Ακολουθείστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να βάλετε την πόρτα, μην ξεφύγετε για να είναι πιο εύκολη για εσάς η διαδικασία.

Να την ελέγχετε συχνά για να σιγουρευτείτε ότι όλα είναι εντάξει και εάν είναι ξύλινες να κοιτάτε μην έχουν βγει ακίδες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved