Τι πρέπει να προσέχουμε στα βρεφικά προϊόντα περιποίησης

Είναι σημαντικό για τους γονείς να ξέρουμε από τι συστατικά αποτελείται ένα βρεφικό προϊόν για να αποφύγουμε κάθε ενδεχόμενο αλλεργίας.

Τι πρέπει να προσέχουμε στα βρεφικά προϊόντα περιποίησης

Γενικά, είναι καλό να αποφεύγουμε προϊόντα που περιέχουν πολλά συστατικά. Οσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Η βρεφική επιδερμίδα είναι υπερευαίσθητη και εμφανίζει συχνά ερεθισμούς.

Ακόμα και τα βιολογικά προϊόντα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή αφού η ονομασία τους συχνά μας μπερδεύει γιατί θεωρούμε πως είναι πιο ασφαλή για την επιδερμίδα του μωρού λόγω των συστατικών τους.

Διαβάζετε πάντα την ετικέτα της συσκευασίας και προσέχετε να αποφεύγετε τα προϊόντα που περιέχουν τα παρακάτω συστατικά:
-Συνθετικές ονομασίες που ξεκινούν από bromo-, cloro-, godio-
-Parabens
-Αρώματα
-Συντηρητικά
-Χρωστικές ουσίες
-Παραφίνη

Συνήθως η παραφίνη βρίσκεται σε αφρόλουτρα και στις λιπαρές ουσίες των κρεμών. Προέρχεται από το πετρέλαιο και εμποδίζει το δέρμα του μωρού να «αναπνεύσει». Προτιμήστε καλύτερα τα φυτικά έλαια όπως το αμυγδαλέλαιο, που είναι θρεπτικό.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι και τα φυτικά συστατικά, δεν αποκλείεται να προκαλέσουν αλλεργίες και ερεθισμούς στην επιδερμίδα του μωρού. Αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, συμβουλευθείτε δερματολόγο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved