Καθημερινή ρουτίνα μωρού: μπάνιο ή τάισμα πρώτα;

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε μπάνιο το μωρό;

Καθημερινή ρουτίνα μωρού: μπάνιο ή τάισμα πρώτα;

Μία από τις συχνές απορίες των νέων γονιών είναι αν μπορούν να κάνουν μπάνιο το μωρό τους μετά το φαγητό ή πριν το ταΐσουν.

Χρειάζεται πραγματικά να περιμένετε πριν κάνετε μπάνιο το μωρό σας; Κι αν ναι, πόση ώρα μετά το τάισμα;

Μπάνιο πριν ή μετά το φαγητό;

Σύμφωνα με το naturalbabylife.com, μπορείτε να κάνετε μπάνιο το μωρό σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αλλά αν το έχετε ταΐσει, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά (ιδανικά 1-2 ώρες) προκειμένου το παιδί να χωνέψει και να μη νιώσει δυσφορία. Σε αντίθετη περίπτωση, κρατείστε το όρθιο και πολύ προσεκτικά προκειμένου να αποφύγετε τυχόν αναγωγές αλλά και πτώσεις.

Αρκετοί γονείς επιλέγουν να κάνουν μπάνιο στο μωρό τους κάθε βράδυ ως μέρος της βραδινής ρουτίνας ενώ άλλοι κατά τη διάρκεια της ημέρας ή όταν λερώνονται.

Στην ιδανική περίπτωση, συνιστάται να περιμένετε 1-2 ώρες μετά το τάισμα του μωρού επειδή το ζεστό νερό αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος καθώς και την πέψη.

Hygienic Procedures For Newborn. Bathing The Baby In The Bathroom. Happy Baby In Bath, Top View.

Ρουτίνα μπάνιου

Η καλύτερη ρουτίνα για το μωρό σας είναι αυτή που λειτουργεί για την οικογένειά σας. Για παράδειγμα, εάν το μωρό μπορεί να αποκοιμηθεί μόνο ενώ θηλάζει, τότε το μπάνιο θα πρέπει να προηγείται.

Από την άλλη, υπάρχουν πλεονεκτήματα στο μπάνιο του μωρού μετά το τάισμα. Το καθαρίζετε καλύτερα, χαλαρώνει και επιπλέον είναι πιο συνεργάσιμο καθώς δεν πεινάει.

Ωστόσο, εάν το μικρό σας υποφέρει από κολικούς ή παλινδρόμηση καλό είναι να αποφύγετε το μπάνιο αφότου το ταΐσατε.

mpanio-neogennitou.jpg

Ύπνος

Τα νεογέννητα συχνά κοιμούνται ενώ τρώνε, επομένως εάν ένα καθημερινό νυχτερινό μπάνιο είναι σημαντικό για εσάς, τότε θα πρέπει να προηγηθεί του φαγητού.

Αλλαγή πάνας

Τα μωρά μετά το τάισμα κάνουν αμέσως κακά, ειδικά όσα θηλάζουν καθώς η πέψη γίνεται πιο γρήγορα. Πιθανόν λοιπόν να σας εξυπηρετεί να περιμένετε να ρευτεί, να χωνέψει και να του αλλάξετε πάνα πριν το κάνετε μπάνιο.

Όποια ώρα κι αν επιλέξετε για το μπάνιο του μωρού, μην το αφήνετε μόνο του ούτε για μια στιγμή. Εάν δεν μπορείτε να αγνοήσετε το κουδούνι της πόρτας ή το τηλέφωνο, τυλίξτε το σε μια πετσέτα και πάρτε το μαζί. Τα ειδικά καθίσματα δεν θα αποτρέψουν τον πνιγμό εάν το παιδί μείνει χωρίς επίβλεψη. Επίσης, μην αφήνετε ποτέ νερό στην μπανιέρα όταν δεν το χρησιμοποιείται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved