Μπορώ να κάνω μπάνιο το μωρό μετά το φαγητό; (εικόνες)

  • Πρέπει να κάνετε κάθε βράδυ το μωρό μπάνιο;
  • Πρέπει να περιμένετε περίπου δύο ώρες μετά το φαγητό για να κάνετε μπάνιο το μωρό;
  • Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε μπάνιο το μωρό;
Μπορώ να κάνω μπάνιο το μωρό μετά το φαγητό; (εικόνες)

Το μπάνιο χαλαρώνει το μωρό γι΄αυτό και οι γονείς το έχουν καθιερώσει λίγο πριν τον βραδινό ύπνο.

Πρέπει να κάνετε κάθε βράδυ το μωρό μπάνιο;

Το καθημερινό μπάνιο αφυδατώνει το δέρμα του μωρού γι΄αυτό και αρκετοί ειδικοί αναφέρουν ότι δεν είναι απαραίτητο. Αντ 'αυτού, προτείνουν να πλένετε την περιοχή της πάνας πολύ καλά και 1-3 φορές την εβδομάδα να κάνετε το μωρό ένα ζεστό και χαλαρό μπάνιο.

Μπάνιο σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών

Γνωρίζετε ότι τα μωρά χρειάζονται λιγότερο συχνά μπάνιο, αλλά τα μεγαλύτερα παιδιά θέλουν πιο συχνά. Το καθημερινό μπάνιο στα μεγαλύτερα παιδιά επιτρέπεται. Το δέρμα τους μπορεί αντέξει το συχνό πλύσιμο. Ωστόσο, μπορεί να μην χρειάζεται να περνούν πολύ χρόνο στην μπανιέρα.

mpanio morou meta to fagito1

Πρέπει να περιμένετε περίπου δύο ώρες μετά το φαγητό για να κάνετε μπάνιο το μωρό;

Γνωρίζετε καλά ότι οι γιατροί συνιστούν να αποφεύγετε το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ώρες από τη στιγμή που φάγατε. Το ίδιο ισχύει και για το μπάνιο του μωρού; Αληθεύει ότι μωρό θα πάθει κράμπες αν κάνει μπάνιο λίγο μετά το φαγητό;

Πρόσφατα, η Ισπανική Ένωση Παιδιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι πρόκειται για μύθο και ότι οι λόγοι που εμφανίζονται κράμπες δεν σχετίζονται με το φαγητό.

Αν και δεν έχει σημασία τι ώρα θα το κάνετε, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια συνήθεια και να διατηρήσετε μια σταθερή ρουτίνα με περισσότερο ή λιγότερο σταθερά χρονοδιαγράμματα . Για παράδειγμα, πριν πάτε για ύπνο, για να διευκολύνετε την ξεκούραση ή το πρωί, εάν είστε μωρό, έχει την τάση να ενθουσιάζεται με τη δραστηριότητα.Σε κάθε περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του νερού δεν δροσίζει πολύ το σώμα του παιδιού , ειδικά όταν επιλέγετε να κάνετε μπάνιο μετά το φαγητό.

mpanio morou meta to fagito1

Γιατί εμφανίζονται κράμπες;

Συνήθως οι κράμπες προκαλούνται από μια ξαφνική αλλαγή στη θερμοκρασία του σώματος, ενώ το πεπτικό σύστημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η διαδικασία της πέψης περιλαμβάνει αυξημένη ροή αίματος στην κοιλιά, η οποία αυξάνει τη θερμοκρασία αυτού του μέρους του σώματος. Όταν το νερό του μπάνιου είναι πολύ κρύο, αυτή η θερμότητα χάνεται γρήγορα μέσω του δέρματος και μπορεί να προκληθεί υδροπληξία . Αυτό επιφέρει ανακατεύθυνση του αίματος προς τα ζωτικά όργανα και το έντερο σταματά να λειτουργεί στιγμιαία. Τότε είναι πιθανό να υπάρξει έντονος πόνος στην κοιλιά, εμετός, θολή όραση, ρίγη, εφίδρωση και ζάλη.

Επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα αν θέλετε να κάνετε μπάνιο ένα μωρό μετά το φαγητό, αρκεί το νερό να είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία.Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα θερμόμετρο νερού για να το ελέγξετε , ειδικά όταν το μωρό δεν έχει γίνει ακόμα ενός έτους.

Επίσης, η επαφή του μωρού με το νερό πρέπει να γίνετε σταδιακά: Πρώτα τα πόδια, μετά τα χέρια και τέλος το υπόλοιπο σώμα. Έτσι, το μικρό σας θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αποβάλλει τυχόν φόβο που έχει για το νερό.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε μπάνιο το μωρό;

Οποιαδήποτε είναι βολική για σας. Συνήθως οι γονείς επιλέγουν να κάνουν μπάνιο το μωρό λίγο πριν κοιμηθεί καθώς το ηρεμεί και το χαλαρώνει. Αν μάλιστα το μωρό σας έχει κολικούς το βραδινό μπάνιο θα το βοηθήσει ( και εσάς μαζί).

Πηγή: youaremom.com

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για το μπάνιο του μωρού; Δείτε στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved