Αποσμητικά για παιδιά - Συμβουλές για γονείς

Από ποια ηλικία είναι ασφαλές το αποσμητικό και άλλες πληροφορίες που πρέπει να ξέρουν οι γονείς παιδιών και εφήβων.

Αποσμητικά για παιδιά - Συμβουλές για γονείς
Bigstock

Για τα περισσότερα παιδιά, η μυρωδιά του σώματος είναι μέρος της ενηλικίωσης. Το σώμα των παιδιών αρχίζει να μυρίζει όταν κάνει την εμφάνισή της η εφηβεία και αλλάζουν οι ορμόνες. Συνήθως, αυτό συμβαίνει όταν τα κορίτσια είναι 8-13 ετών και τα αγόρια 9-14 ετών. Αλλά αξίζει να γνωρίζετε ότι είναι φυσιολογικό να ξεκινήσει η εφηβεία νωρίτερα ή αργότερα.

Το καθημερινό μπάνιο, ειδικά μετά από πολλή εφίδρωση ή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της δυσάρεστης οσμής του σώματος. Η δυσάρεστη οσμή μπορεί να περιοριστεί και όταν τα παιδιά φορούν καθαρά και μοσχομυριστά ρούχα, εσώρουχα και κάλτσες κάθε μέρα.

Όταν αρχίζουν να μυρίζουν δυσάρεστα οι μασχάλες και το σώμα των παιδιών πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν είναι καιρός τα παιδιά να αρχίσουν να χρησιμοποιούν αποσμητικό.

Αποσμητικά και παιδιά - Ποιοι είναι οι τύποι των αποσμητικών

Δύο τύποι προϊόντων μπορούν να βοηθήσουν στην δυσάρεστη οσμή του σώματος: τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά

  • Τα αποσμητικά καλύπτουν την οσμή του σώματος, συνήθως με αρώματα.
  • Τα αντιιδρωτικά σταματούν ή στεγνώνουν τον ιδρώτα. Αυτό το κάνουν κλείνοντας προσωρινά τους πόρους από τους οποίους προέρχεται ο ιδρώτας.

Τα αποσμητικά, τα αντιιδρωτικά και τα προϊόντα που συνδυάζουν τους δύο αυτούς τύπους, διατίθενται σε sticks, roll-ons, τζελ, σπρέι και κρέμες και πωλούνται σε πολλά καταστήματα και φαρμακεία.

Πότε τα παιδιά πρέπει να αρχίσουν να χρησιμοποιούν αποσμητικό;

Δεν υπάρχει καθορισμένη ηλικία στην οποία τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν αποσμητικά ή αντιιδρωτικά. Όταν αρχίσουν τη χρήση τους όμως, θα πρέπει να διαβάσουν και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Τα μικρότερα παιδιά θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα προϊόν ρολό ή κρέμα αντί για αποσμητικό σπρέι μέχρι να μάθουν να τα χρησιμοποιούν με ασφάλεια χωρίς να ψεκάσουν στο πρόσωπό τους ή να τα εισπνεύσουν.

Τι αποσμητικό είναι καλύτερο για τα παιδιά;

Από νωρίς, τα παιδιά μπορεί να επωφεληθούν από τη χρήση αποσμητικού. Αργότερα στην εφηβεία, η εφίδρωση αυξάνεται, επομένως μπορεί να βοηθήσει ώστε μεγαλώνοντας να μεταβούν σε ένα προϊόν που θα αντιμετωπίζει τόσο την δυσάρεστη οσμή όσο και την εφίδρωση.

Τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά είναι ασφαλή για τα παιδιά. Ορισμένα έχουν συσκευασίες ή αρώματα σχεδιασμένα ειδικά για παιδιά. Μερικά χαρακτηρίζονται ως "φυσικά", αλλά δεν είναι καλύτερα από τα υπόλοιπα που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν που κάνει το παιδί σας να νιώθει άνετα.

Για να βοηθήσετε το παιδί ή τον έφηβό σας με την οσμή του σώματος, επιλέξτε ένα προϊόν που θα έχει ευχάριστο άρωμα και φυσικά θα είναι αποτελεσματικό με τον ιδρώτα. Πριν τη χρήση του βεβαιωθείτε ότι δεν ερεθίζει το δέρμα του παιδιού σας. Εάν εμφανιστεί οποιοδήποτε εξάνθημα, δοκιμάστε ένα διαφορετικό προϊόν. Το παιδί σας μπορεί να προτιμά το άρωμα ενός προϊόντος έναντι ενός άλλου ή ακόμα και να θέλει να χρησιμοποιήσει κάποιο άοσμο προϊόν.

Χρησιμοποιώντας το αποσμητικό σωστά

Για να κάνει τη δουλειά του ένα αντιιδρωτικό ή αποσμητικό, πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά. Ορισμένα αντιιδρωτικά λειτουργούν καλύτερα εάν χρησιμοποιούνται το βράδυ, ενώ άλλα συνιστούν την εφαρμογή το πρωί. Γενικά προορίζονται για χρήση κάτω από τις μασχάλες, αλλά ορισμένα αντιιδρωτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν πχ. και πίσω από τα γόνατα. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης για να μάθετε περισσότερα για το προϊόν που θα χρησιμοποιήσει το παιδί σας.

Πότε να καλέσετε γιατρό;

Μερικά παιδιά αναπτύσσουν μια δυσάρεστη οσμή σώματος πριν από τη συνήθη ηλικία της εφηβείας. Μιλήστε με το γιατρό εάν το παιδί σας είναι μικρότερο από 7 ή 8 ετών (για κορίτσι) ή 9 ετών (για αγόρι). Ο γιατρός μπορεί να ελέγξει για σημάδια εφηβείας που ξεκινούν νωρίς, η οποία μερικές φορές χρειάζεται θεραπεία με φάρμακα. Εάν δεν υπάρχουν σημάδια πρόωρης εφηβείας, τότε μπορείτε να αντιμετωπίσετε την δυσάρεστη οσμή με κάποιον από τους τρόπους που αναφέραμε παραπάνω.

πηγή: Kidshealth.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved