Μεγαλώνοντας μωρό και νήπιο μαζί! Χρήσιμες συμβουλές για ήρεμη συμβίωση!

Τι γίνεται όταν η οικογένειά μας μεγαλώνει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα; Τι κάνει μία μαμά όταν πρέπει να ικανοποιήσει τις ανάγκες τόσο του μωρού της όσο και του νηπίου της;

Μεγαλώνοντας μωρό και νήπιο μαζί! Χρήσιμες συμβουλές για ήρεμη συμβίωση!

Συνήθως στα παιδιά που έχουν μικρή διαφορά ηλικίας το δύσκολο κομμάτι είναι όταν συντονίζονται στην εντέλεια ή αποσυντονίζονται εντελώς. Στην πρώτη περίπτωση σημαίνει ότι ο γονιός δεν ξέρει από που να ξεκινήσει ενώ στην δεύτερη δεν ξέρει πότε θα σταματήσει όλο αυτό! Ομως μην αγχώνεστε! Για όλα υπάρχει λύση, το θέμα είναι να είστε ψύχραιμη!

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας ξεμπλοκάρουν!

Κλαίνε και τα δύο ταυτόχρονα! Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε πηγαίνετε πρώτα σε αυτό που πιστεύετε ότι έχει μεγαλύτερη ανάγκη αλλά και το πρόβλημα έχει την πιο γρήγορη λύση. Αμέσως μετά, πηγαίνετε και στο άλλο παιδί. Μόλις ηρεμήσει η κατάσταση, καθίστε και με τα δυο σας παιδάκια και αγκαλιάστε τα!

Θέλετε να είστε και με τα δύο παιδιά μαζί! Μεγάλη ευκολία κινήσεων θα σας δώσει ο μάρσιπος. Βάλτε το μωρό σας στον μάρσιπο ώστε να έχετε ελεύθερα τα χέρια σας για να μπορείτε να παίξετε με το νήπιο.

Θέλετε να πάτε βόλτα, αλλά είστε μόνη! Υπάρχουν στην αγορά ειδικά τμήματα προέκτασης του καροτσιού. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα "σκαλοπατάκι" το οποίο μπαίνει στο πίσω μέρος του καροτσιού περίπου πάνω από τις πίσω ρόδες. Ετσι έχετε και το μωρό στο καρότσι αλλά και το μεγαλύτερο παιδάκι σας ελεγχόμενο, χωρίς καν να χρειάζεται να περπατήσει, παρα μόνο να σταθεί όρθιο στο σκαλοπατάκι. Ετσι μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας, χρησιμοποιώντας ένα και μόνο καρότσι.

Η ώρα του φαγητού: Φτιάξτε έτσι το πρόγραμμα των παιδιών σας ώστε να τα ταϊσετε περίπου την ίδια ώρα εξοικονομώντας ταυτόχρονα το πολύτιμο τέταρτο που θα κάνει τη διαφορά. Ξέροντας περίπου τι ώρα θα πεινάσουν, έχετε προετοιμάσει το γεύμα του μεγαλύτερου, ούτως ώστε μόλις τελειώσετε με το τάισμα του μωρού, να μην χάσετε έχτρα χρόνο για την ετοιμασία του.

Ενισχύστε την αλληλεπίδραση μεταξύ τους! Ζητήστε από το μεγαλύτερο παιδάκι σας να συμμετάσχει και να σας βοηθά όπου αυτό είναι δυνατό. Μπορεί να σας δώσει την πάνα του μωρού, ή τα μωρομάντηλα ή ακόμα και την πιπίλα του. Αντίστοιχα, μην αποκλείεται το μωρό σας όταν παίζει το μεγαλύτερο παιδάκι σας. Πάρτε το αγκαλιά και καθίστε και εσείς μαζί του. Θα εκπλαγείτε από την συμμετοχή και τη χαρά τους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved