Τι γίνεται όταν το μωρό σιχαίνεται το αυτοκίνητο;

Η πλειοψηφία των παιδιών που μπαίνουν σε αυτοκίνητο, συνήθως κοιμούνται μετά από λίγο, γεγονός που σίγουρα σας ανακουφίζει καθώς δεν έχετε το άγχος του.

Τι γίνεται όταν το μωρό σιχαίνεται το αυτοκίνητο;

Όμως υπάρχουν και εκείνα τα παιδιά που δυστυχώς δεν μπορούν να καθίσουν ούτε λεπτό μέσα στο αυτοκίνητο, κάτι που πραγματικά σας αγχώνει και φυσικά δεν μπορείτε ούτε να οδηγήσετε για να πάτε μέχρι την άλλη γωνία αφού το μωρό κλαίει ασταμάτητα, ή ακόμα χειρότερα, ουρλιάζει, δείχνοντας τον φόβο του. Τότε τι κάνετε; Διαβάστε μερικά χρήσιμα tips για να απαλλαγείτε μία και καλή από αυτό το βάσανο...

Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο είναι ιδανική. Τώρα που κάνει πολύ ζέστη, θα πρέπει να έχετε σε σκιερό μέρος το αυτοκίνητο πριν βάλετε ένα μωρό μέσα. Επίσης, αν καίει, θα πρέπει να ανάψετε το air condition και μόνο όταν δροσίσει να βάλετε το παιδί μέσα.

Πάρτε μαζί σας τα αγαπημένα του παιχνίδια. Αν απορροφηθεί σε αυτά, ίσως να πάψει να κλαίει.

Αποφύγετε τις μετακινήσεις μόνες σας μαζί του. Επιστρατεύστε είτε τη γιαγιά είτε τον μπαμπά αν μπορείτε, ώστε να κάθεται πίσω και να έχει υπό την εποπτεία του το μωρό. Ένα χάδι, μία κουβέντα την ώρα του μεγάλου εκνευρισμού του, μπορεί να το βοηθήσει να ηρεμήσει.

Όταν επιβιβαστείτε μέσα στο αυτοκίνητο μην ξεκινήσετε κατευθείαν αλλά καθίστε πίσω μαζί του και κάντε του παιχνίδια. Μπορεί να ξεχαστεί και να μην φοβηθεί όταν βάλετε μπρος για να φύγετε.

Βάλτε μεγάλους καθρέφτες μπροστά σας που να είναι όμως γυρισμένοι έτσι ώστε να σας βλέπει από το καθισματάκι του που βρίσκεται πίσω στο αυτοκίνητο. Αν σας βλέπει, ίσως να νιώθει λιγότερη ανασφάλεια και έτσι να πάνε όλα καλά στο σύντομο ή μεγάλο ταξίδι σας μαζί του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved