Πλημμύρισαν την Κυριακή οι πλατείες με μητέρες που θηλάζαν τα μωρά τους!

Γέμισαν οι πλατείες 39 πόλεων, από μητέρες, που θήλασαν τα παιδιά τους, στα πλαίσια του 4ου Πανελλήνιου Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού. 

Mε σύμμαχο τον καλό καιρό και με στόχο τόσο την αφύπνιση της κοινωνίας για τα οφέλη του θηλασμού, όσο και το δικαιώμα της γυναίκας να θηλάζει το παιδί της όσο αυτή κρίνει αλλά και σε δημόσιο χώρο, οι πλατείες κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων, πλημμύρισαν από μαμάδες και παιδιά.

Ο 4ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Η ανάδειξη της αξίας του μητρικού θηλασμού για την προστασία της υγείας του παιδιού αποτέλεσε για ακόμη μια χρονιά τον κεντρικό στόχο της εκστρατείας της UNICEF, με την ευκαιρία της «Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2013», 1η έως 7 Νοεμβρίου.

Με σύνθημα «Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού - Κοντά στις μητέρες», η UNICEF Ελλάδος ένωσε τη φωνή της με άλλους παγκόσμιους φορείς και συνεργάτες σε μια κοινή έκκληση για ενίσχυση της προστασίας, της προώθησης και υποστήριξης του μητρικού θηλασμού, ώστε οι νέοι να κατανοήσουν την σημασία της σωτήριας και φυσικής αυτής πρακτικής προτού γίνουν οι ίδιοι γονείς.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μόλις το 39% των βρεφών κάτω των έξι μηνών επωφελήθηκαν το 2012 από τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό, την στιγμή που η πρακτική αυτή προσφέρει στα βρέφη 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν - ιδιαίτερα στις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη -.

Επίσης, ενώ το ξεκίνημα του μητρικού θηλασμού αμέσως μετά την γέννηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου ενός νεογνού μέχρι και 45%, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό του σύστημα, ούτε τα μισά νεογέννητα παγκοσμίως δεν τρέφονται με μητρικό γάλα κατά την πρώτη ώρα της ζωής τους.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που περισσότεροι από 800.000 παιδικοί θάνατοι κάθε χρόνο συνδέονται με κακές πρακτικές μητρικού θηλασμού.

Πλημμύρισαν την Κυριακή οι πλατείες με μητέρες που θηλάζαν τα μωρά τους!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved