Διατηρήστε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ακολουθώντας 4 «χρυσά» βήματα!

Βασική ανησυχία όλων μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας είναι η σχέση με τον σύντροφο μας και πόσο μπορεί να επηρεαστεί!

Διατηρήστε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ακολουθώντας 4 «χρυσά» βήματα!

Διαβάζοντας όμως τις συμβουλές της Dr. Virginia Beckett στο βιβλίο της "Η Εγκυμοσύνη μου", σίγουρα θα νιώσετε ανακούφιση! Κορίτσια, χαλαρώστε και απολαύστε το όσο τίποτα! Ο σύντροφος σας θα είναι εκεί! Πώς;

1. Έχετε στο νου σας ότι όλες οι περίοδοι αλλαγών απαιτούν χρόνο προσαρμογής.
Μην περιμένετε να είναι όλα τέλεια, ακόμα κι αν θέλατε και οι δύο το μωρό πάρα πολύ. Θα χρειαστείτε ευελιξία και θα πρέπει να ανταποκρίνεστε στις ανησυχίες του συντρόφου σας και να είστε πρόθυμη να αποδεχτείτε ότι η σχέση σας θα αλλάξει τους επόμενους μήνες.

2. Κάνοντας τον μπαμπά να συμμετέχει σε διάφορους τομείς της εγκυμοσύνης σας θα βοηθήσετε στη διατήρηση μιας υγιούς σχέση
Περνάτε χρόνο μαζί, διαβάζετε για τις αλλαγές που συντελούνται στο σώμα σας- και φροντίστε να συμμετέχει ο σύντροφός σας στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Δεν θα νιώθετε απλώς ασφαλής γνωρίζοντας ότι δεν είστε μόνη σ' αυτή την τεράστια εμπειρία, αλλά και ο σύντροφός σας θα αισθάνεται ότι συμμετέχει περισσότερο και θα έχει μεγαλύτερη σιγουριά για το ρόλο του στη διαδικασία.

3. Προσπαθείτε να μιλάτε για το μωρό
Η σχέση με σας με το σύντροφό σας είναι ξεχωριστώ από αυτήν που θα αναπτύξετε με το μωρό και πρέπει να τη φροντίζετε κι αυτήν. Καθιερώστε να αφιερώνετε χρόνο για να λέτε τα νέα σας (και τις σκέψεις σας).

4. Προγραμματίζετε μαζί
Οι καλές σχέσεις παγιώνονται με κοινό επίκεντρο και στόχους. Πώς βλέπετε τον εαυτό σας έπειτα από ένα, τρία, πέντε χρόνια; Θέλετε άλλα παιδιά; Θα επιστρέψετε στη δουλειά; Θέλετε να ξεκινήσετε κάτι που θα σας φέρνει χρήματα ενώ θα μένετε στο σπίτι με το μωρό; Κάνοντας μαζί σχέδια για το μέλλον θα μείνετε ενωμένοι και θα μπορέσετε να επιτύχετε και οι δύο τους στόχους σας.

Το βιβλίο «Η εγκυμοσύνη μου» της Dr. Virginia Beckett είναι από τις εκδόσεις Διόπτρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved