Κι αν το μωρό μου είναι υπέρβαρο; Πώς θα το καταλάβω;

Συνήθως η εικόνα ενός «γεμάτου» μωρού μας δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα υγιές και πανέμορφο μωρό που απλά τρώει όλο του το φαγητό με λαχτάρα και όρεξη.

Κι αν το μωρό μου είναι υπέρβαρο; Πώς θα το καταλάβω;

Η πραγματικότητα όμως απέχει κατά πολύ... Αυτό το μωρό έχει περισσότερες πιθανότητες μεγαλώνοντας να γίνει ένας υπέρβαρος ενήλικας αντιμετωπίζοντας στο μέλλον πολλά προβλήματα. Σαφώς ο μοναδικός που θα μπορούσε να διαπιστώσει αν πράγματι πρόκειται για ένα υπέρβαρο μωρό είναι ο παιδίατρος σας.

Εκείνος και μόνο μπορεί, ελέγχοντας την σωματική του ανάπτυξη και την αύξηση του βάρους του, να σας ενημερώσει υπεύθυνα για το αν το μωρό σας αναπτύσσεται αρμονικά. Μην μπείτε ποτέ στη διαδικασία να συγκρίνεται τα παιδί σας με κάποιο συνομήλικο του καθώς το κάθε παιδί έχεις τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης.

Και φυσικά δεν μιλάμε για «δίαιτα», καθώς η μείωση φαγητού σε τόσο μικρή ηλικία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο μωρό σας. Η επίσκεψη στον παιδίατρο μπορεί να λύσει τις όποιες απορίες σας και να σας βοηθήσει δίνοντας σας το κατάλληλο διατροφολόγιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved