Φρικτό: Χειροπρακτικός παραλίγο να αφήσει ανάπηρο μωρό!

Μωρό τεσσάρων μηνών αντιμετωπίζει έντονους πόνους από σπονδυλικό κάταγμα στο ύψος του λαιμού του μετά από κακή μεταχείρισή του από χειροπρακτικό.

Φρικτό: Χειροπρακτικός παραλίγο να αφήσει ανάπηρο μωρό!

«Άλλα λίγα χιλιοστά και θα πάθαινε ανεπανόρθωτη ζημιά. Θα μπορούσε να είχε πεθάνει το μωρό ή να αποκτήσει σοβαρή τετραπληγία» είπε ο Κρις Πάππας, ο ελληνικής καταγωγής παιδίατρος ο οποίος έχει αναλάβει το παιδί το οποίο ζει στην Αυστραλία.

Το μωρό τραυματίστηκε όταν ο χειροπρακτικός επιχείρησε να θεραπεύσει το μωρό από το σπαστικό ραιβόκρανο με το οποίο γεννήθηκε (είναι η ακούσια σύσπαση των μυών της περιοχής του αυχένα, κατά την οποία υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί στις κινήσεις της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης ενώ το κεφάλι βρίσκεται σε αφύσικη θέση).

Όμως, του δημιούργησε πολύ σοβαρό τραυματισμό αντί να το θεραπεύσει και οι γονείς του, βέβαια, το πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκε η σωστή αγωγή.

Ηθικό δίδαγμα; Όπως τόνισε με ανακοίνωσή του το επίσημο Συμβούλιο Χειροπρακτικών στην Αυστραλία, οι χειροπρακτικοί δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν μωρά και νήπια για κανέναν λόγο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved