Διασκεδάστε το μωρό σας ακόμη και στον καναπέ

Υπάρχουν και πιο ξεκούραστοι τρόποι να κάνετε το μωρό σας να γελάσει πέρα από το να το κυνηγάτε μέσα στο σπίτι. Όταν λοιπόν πολλές φορές τυγχάνει να έχετε εξαντληθεί λόγω κάποιας δουλειάς ή επειδή παίζατε μαζί του, μην περιμένετε ότι είναι εύκολο για ένα παιδί να το καταλάβει. Γι' αυτό λοιπόν μπορείτε να του μάθετε παιχνίδια κατά τα οποία... επιβάλλεται να κάθεστε στον καναπέ.

Διασκεδάστε το μωρό σας ακόμη και στον καναπέ

Ακολούθα τον αρχηγό: Σε αυτή την παραλλαγή του γνωστού παιχνιδιού δεν χρειάζεται να κάνετε παρέλαση. Καθισμένη στον καναπέ μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι όπου το μικρό σας πρέπει να μιμηθεί τις κινήσεις σας. Όταν αρχίσει να καταλαβαίνει το παιχνίδι αρχίστε να κάνετε πιο γρήγορες κινήσεις.

Κυνήγι θησαυρού: Σχεδιάστε εικόνες σε χαρτί από το σπίτι, αντικείμενα που έχει δει και βάλτε το να ψάξει να τα βρει όσο εσείς περιμένετε στον καναπέ.

Κάντε έναν ήχο ζώου και βάλτε το να μαντέψει τι είναι και αφού το κάνει να επαναλάβει τον ήχο που άκουσε.

Παίξτε με τη μπάλα: Αν το παιδί σας έχει κολλήσει με τη μπάλα δεν θα πείραζε να παίξετε με μια μικρή μπάλα στον καναπέ. Καθισμένοι ο ένας στη μια άκρη και ο άλλος στην άλλη σύρτε τη μπάλα έτσι ώστε να την πιάσει. Αν φύγει η μπάλα από τον καναπέ μπορεί να τρέξει να την πιάσει.

Παιχνίδι με τα σχήματα: Ζωγραφίστε κάτι σε ένα post it, κάποιο σχήμα και μετά βάλτε το μικρό σας να βρει ένα αντικείμενο στο σπίτι που έχει το ίδιο σχήμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved