Οι «κινήσεις» του μωρού μέσα στην κοιλίτσα σας ημέρα με την ημέρα!

Σίγουρα μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της εγκυμοσύνης σας είναι όταν θα αρχίσετε να νιώθετε τις κινήσεις του μωρού σας μέσα στην κοιλίτσα σας.

Οι «κινήσεις» του μωρού μέσα στην κοιλίτσα σας ημέρα με την ημέρα!

Από την 16η εβδομάδα οι περισσότερες μέλλουσες μανούλες αρχίζουν και αντιλαμβάνονται κάποιες από τις κινήσεις του εμβρύου, όταν είναι σε ήρεμη κατάσταση, είτε εξαπλωμένη είτε καθιστή! Στην αρχή οι κινήσεις είναι πολύ απαλές και στιγμιαίες , αργότερα όμως, όσο θα μεγαλώνει τόσο οι κινήσεις θα γίνονται πιο έντονες, αφού θα αρχίσει να κινεί χέρια, πόδια και κάνει τούμπες κολυμπώντας!

Κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και αφού η κοιλιά θα έχει μεγαλώσει αισθητά, θα αρχίσουν και οι λεγόμενες «κλωτσιές». Το μωρό δεν θα έχει πολύ χώρο κι έτσι , πριν καν κλωτσήσει εσύ θα το νιώθετε. Μάλιστα αρκετά συχνά θα παρατηρείται ότι η κοιλιά σας φουσκώνει και πετάει σε διάφορα σημεία, ανάλογα με τη στάση που θα κάθεται. Πολλές φορές θα νιώσετε πως είστε συνέχεια σε κίνηση μαζί του και άλλες πάλι θα σας αφήνει «ήσυχη», γιατί θα κοιμάται!

Επίσης, οι κινήσεις του εξαρτώνται και από εξωτερικά ερεθίσματα, όπως για παράδειγμα, μουσική ή γέλια ή ακόμη και από ένα φαγητό που θα φάτε και θα του αρέσει πολύ!

Ζήστε αυτή τη περίοδο της ζωής σας όσο πιο έντονα μπορείτε! Και αυτούς του εννέα μήνες γνωριστείτε μαζί του, μιλήστε του, χαϊδέψτε το, βάλτε του μουσική, φροντίστε το γιατί είναι το μεγαλύτερο «θαύμα» στη ζωή σας! Και φυσικά, μην αφήνετε απ΄ έξω τον σύντροφο σας...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved