Back to school: 6 οδηγίες επιβίωσης για τις στρεσαρισμένες μανούλες

Μανούλες; Η ώρα έφτασε. Όπου να ναι θα έρθει η στιγμή που θα συνοδεύσετε το παιδάκι σας στην πρώτη μέρα που θα ξεκινήσει το σχολείο.

Back to school: 6 οδηγίες επιβίωσης για τις στρεσαρισμένες μανούλες

Έχετε πάρει τους δρόμους, ψωνίζοντας ότι σχολικό υπάρχει, googlάρωντας ότι σχετικό με το σχολείο και ψωνίζοντας είδη τα πρώτα χειμωνιάτικα ρούχα. Ή έρχονται στο μυαλό σας συνεχώς σκέψεις σχετικές με τα δύσκολα βράδια που σας περιμένουν και όχι μόνο.

Ηρεμήστε!

Καλό είναι αυτή τη χρονιά να επιλέξετε να εστιάσετε στην ηρεμία τη δική σας αλλά και της οικογένειας σας.

Δείτε πως μπορούν 6 απλές συμβουλές να σας βοηθήσουν!

Βάλτε το πακέτο με τα 48 φρεσκοξυσμένα μολύβια στην άκρη και μην αγχώνεστε να κάνετε ακριβώς ότι λέει η λίστα που πιθανόν έχετε προμηθευτεί από το σχολείο για την νέα χρονιά πριν ακόμα ξεκινήσει. Να ξέρετε ότι οι πραγματικές ανάγκες υλικών των παιδιών θα φανούν μόλις αρχίσει το σχολείο και θα είναι πιο στοχευμένες. Φτάνει με τα5 διαφορετικά είδη ντοσιέ!

Εστιάστε στα συναισθήματα του παιδιού σας

Ως μαμάδες είμαστε πολύ απασχολημένες με το να φροντίσουμε να οργανώσουμε ότι χρειάζεται για τη νέα σχολική χρονιά που καμιά φορά μπορεί να μην λαμβάνουμε υπόψιν μας πως αισθάνεται το παιδί μας για την πρώτη ημέρα που πλησιάζει ή να μη συζητάμε μαζί του παρόλο που μπορεί να βλέπουμε συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.

Αλλάξτε λίγο τη ρουτίνα σας

Το ότι κάθε χρόνο είστε αγχωμένη και φουριόζα δεν σας εμποδίζει από το να διαλέξετε αυτή τη φορά να αφιερώνετε λίγο περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα για να ηρεμείτε, να κάνετε, yoga ακόμα και διαλογισμό. Δεν έχετε ιδέα πόσο θα σας βοηθήσει.

Σταματήστε τις βόλτες στα εμπορικά

Καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να πάρετε κάποια ρούχα για το νέο ξεκίνημα του παιδιού σας, αλλά δεν είναι λίγο υπερβολικό να έχετε φροντίσει να πάρετε τα πάντα και τελικά με το που αρχίσει το σχολείο να επικρατήσει μια μόδα που το παιδί σας θα γκρινιάζει γιατί θα έχει μείνει απέξω;

bigstock Parent and pupil of primary sc 252451864

Περιορίστε τις ενοχές σας για το μη υγιεινό κολατσιό

Εντάξει είπαμε να είμαστε προσεκτικές να είναι όσο πιο υγιεινό γίνεται το κολατσιό που θα ετοιμάζουμε για το παιδάκι μας, όμως δεν χρειάζεται να τρελενόμαστε αν δεν είναι όσο υγιεινό θα θέλαμε. Όση φαντασία και να έχετε, είτε ζείτε στην πόλη είτε εκτός πλέον θέλει λίγη σκέψη και χρόνο παραπάνω ένα καλό και υγιεινό γεύμα. Όσο πιο συχνά φροντίζετε για αυτό, τόσο το καλύτερο. Αλλά δεν γίνεται να το κάνετε και καθημερινά!

Επικεντρωθείτε στην ηρεμία του σπιτιού

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει όσο περισσότερη γαλήνη και ηρεμία γίνεται σε ένα σπίτι. Αν χρειάζεται ανανεώσετε λίγο τον χώρο σας ώστε να φτιάξει η ατμόσφαιρα στο σπίτι κάντε το. Αλλάξτε αυτά τα πολύχρωμα κάδρα που σας ταράζουν και αντικαταστήστε τα με μονόχρωμα σε γήινες αποχρώσεις. Ανάβετε κανένα χαλαρωτικό κεράκι που και που και φροντίστε να βάζετε στις οικογενειακές σας στιγμές χαλαρωτική μουσική που και που. Θα δείτε πόσο θα χαλαρώσει και εσάς και την ολόκληρη την οικογένεια σας.

Δείτε εδώ όλα τα θέματα Back to School του Mothersblog.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved