Tips που θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε το μωρό σας για την πρώτη μέρα στον βρεφονηπιακό σταθμό

Πρόκειται το μικρό σας να πάει βρεφονηπιακό σταθμό για πρώτη φορά;

Tips που θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε το μωρό σας για την πρώτη μέρα στον βρεφονηπιακό σταθμό

Η μετάβαση από το σπίτι με τη μαμά ή τη γυναίκα ή τη γιαγιά που το φρόντιζε ίσως είναι μια δύσκολη υπόθεση. Για να βοηθήσετε λοιπόν το παιδί σας (και εσάς) για αυτή τη μεγάλη αλλαγή, υπάρχουν τρόποι για να προετοιμαστείτε.

Επισκεφθείτε μαζί με το παιδί σας τον βρεφονηπιακό σταθμό

Για να μπορέσει το παιδί σας να μείνει στο νέο του περιβάλλον καλό θα είναι να έχετε επισκεφθεί τον σταθμό νωρίτερα μαζί. Δείξτε του την τάξη, τη νέα του δασκάλα, μιλήστε του και πείτε του για τους νέους φίλους που θα κάνει και εξηγήστε του ότι κάθε μέρα θα είναι διασκεδαστική.

Μιλήστε του ήρεμα και όμορφα για το σχολείο

Κάντε το παιδί σας να καταλάβει ότι δεν το στέλνετε στο σχολείο για να το ξεφορτωθείτε ή για τιμωρία, αλλά επειδή θα είναι καλύτερα για το ίδιο. Η δική σας θετική ενέργεια θα γεμίσει και το ίδιο θετική ενέργεια.

Μην κλαίτε

Μη βάζετε τα κλάματα, μη δακρύζετε, μη χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως «θα μου λείψεις», «στεναχωριέμαι που σε αφήνω» και άλλα τέτοια. Με αυτόν τον τρόπο μόνο ανασφάλεια μπορεί να νιώσει το παιδί σας!

Δώστε του μαζί του το αγαπημένο του παιχνίδι

Κάποια παιδιά παρηγορούνται έχοντας κοντά τους το αγαπημένο τους αρκουδάκι, μια κουβερτούλα ή κάποιο αντικείμενο που τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια. Μη τους το στερήσετε.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός θα σας βοηθήσει στην προσαρμογή

Κανένας βρεφονηπιακός σταθμός δεν κρατά το παιδί, τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα για πολλές ώρες. Υπάρχει η εβδομάδα της προσαρμογής που δίνει χρόνο στο παιδί να συνηθίσει τη νέα του καθημερινότητα.

Τέλος να θυμάστε...

Όταν το παιδί σας ξεκινήσει παιδικό σταθμό πριν την ηλικία των 3 ετών, τις ώρες που είστε μαζί στο σπίτι να το αγκαλιάζετε, να παίζετε μαζί του και με λίγα λόγια να του δείχνετε το ενδιαφέρον σας και το πόσο το αγαπάτε.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved