Πώς να διαλέξεις σχολή πολεμικών τεχνών για το παιδί σου

Πώς να διαλέξεις σχολή πολεμικών τεχνών για το παιδί σου

Πολλοί είναι οι γονείς που προτιμούν τα παιδιά τους είτε είναι αγόρια, είτε κορίτσια να επιλέξουν ως εξωσχολική αθλητική δραστηριότητα κάποια πολεμική τέχνη.

Πώς να διαλέξεις σχολή πολεμικών τεχνών για το παιδί σου

Πώς όμως, μπορεί ένας γονιός να διαλέξει την κατάλληλη σχολή για το παιδί του; Ποια είναι τα κριτήρια;

Σύμφωνα με τον Χρήστο Μπάρδα και το fightsports.gr πρώτο κριτήριο και πιο σημαντικό είναι ο δάσκαλος.

«Ο δάσκαλος ή ο προπονητής της σχολής είναι κατά την γνώμη μας το πιο σημαντικό κριτήριο στην επιλογή της σχολής. Ιδιαίτερα στα μαχητικά αθλήματα, η σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στον μαθητή και τον δάσκαλο μπορεί να είναι ιδιαίτερα στενή. Έχετε ακούσει ποτέ στο μπάσκετ πχ να λένε οι αθλητές τον προπονητή δάσκαλο;

Ο γονέας πρέπει να επιλέξει έναν δάσκαλο αφού πρώτο πάει στην σχολή και του μιλήσει από κοντά, τον ρωτήσει την φιλοσοφία του και το τι περιμένει από τους μαθητές του. Πρέπει να κάτσει σε μερικά μαθήματα για να τον δει σε δράση ή ακόμη καλύτερα να τον δει πως συμπεριφέρεται στους μαθητές σε περιβάλλον αγώνων.

Καλό θα είναι να ρωτήσει άλλους ανθρώπους ή γονείς για τις εντυπώσεις τους στο πρόσωπό του, να ψάξει reviews στο ίντερνετ ή ακόμη και να τσεκάρει το facebook του. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται υπερβολικό αλλά η επιλογή του δασκάλου μπορεί και θα επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη του παιδιού σε όλα τα επίπεδα.

Κάποιοι δάσκαλοι μπορεί να έχουν περισσότερα διδακτικά προσόντα στα χαρτιά και ίσως να μην σημαίνουν και πολλά αυτά στην πράξη!».

polemiki texni paidia

Δεύτερο κριτήριο είναι ενημέρωση για τις διάφορες πολεμικές τέχνες που είναι διαθέσιμες.

«Θα πρέπει να περάσει λίγο χρόνο διαβάζοντας για τις διάφορες πολεμικές τέχνες που είναι διαθέσιμες στην περιοχή του. Μπορεί με πρώτη ματιά μια τάξη Judo, μια Καράτε και μια BJJ να μοιάζουν ίδιες σε κάποιον που δεν ξέρει (πχ όλοι τα ίδια ρούχα φοράνε) αλλά στην πράξη είναι πολύ διαφορετικές. Το BJJ δεν έχει χτυπήματα και περνάει πολύ χρόνο στο έδαφος δίνοντας βάση αρκετά στην τεχνική και όχι τόσο στην δύναμη και τον όγκο, το τζούντο έχει δυνατές ρίψεις, το Καράτε έχει όρθια μάχη, εκρηκτικότητα και αθλητικότητα.

Κάποιες πολεμικές τέχνες προσφέρουν μαθησιακά κίνητρα, μόρια κοκ μέσω του κράτους σε αθλητές που έχουν επιτυχίες άλλες δεν μπορούν να το κάνουν. Συν ότι δεν έχουν όλες το ίδιο αρχικό κόστος αγοράς εξοπλισμού κοκ!».

polemikes texnes paidia

Τέλος, τρίτο και εξίσου σημαντικό κριτήριο για έναν γονιό είναι να τσεκάρει την λειτουργία των σχολών.

«Αφού έχετε μια "αλφα" βασική ενημέρωση για τις κεντρικές διαφορές των πολεμικών τεχνών μεταξύ τους θα πρέπει να τσεκάρετε και πως λειτουργούν οι σχολές που σας ενδιαφέρουν.

Τι να κοιτάξετε:

  • Προγράμματα με βάση την ηλικία– Κάποιες σχολές βάζουν όλα τα παιδιά μαζί ανεξαρτήτως ηλικίας κάτι που μπορεί να είναι αγχωτικό στα μικρότερα παιδιά. Ψάξτε για σχολές που κάνουν διαχωρισμό πχ. 3-5 ετών, 6-9, 10-14 κοκ.
  • Σχολές που κάνουν μια αξιολόγηση του μαθητή πριν αρχίσουν τα μαθήματα– Βρείτε μια σχολή που κάνει ένα μικρό τεστάκι αξιολόγησης του μαθητή πριν το πρώτο μάθημα. Αυτό δίνει την ευκαιρία στον μαθητή, τους γονείς και τον δάσκαλο να συναντηθούν και να αναπτύξουν μια σχέση εμπιστοσύνης και θα επιτρέψει στον μαθητή να εγκλιματιστεί πιο εύκολα και με βάση τις δυνατότητες του. Θα ενταχθεί στο κατάλληλο group για τον τρόπο που αυτός μαθαίνει καλύτερα και πιο άνετα.
  • Αναλογία δασκάλων με μαθητές– Τσεκάρετε πόσους μαθητές έχει υπό την ευθύνη του ο δάσκαλος σε κάθε τμήμα. Ειδικά αν μιλάμε για μικρά παιδιά, αν δεν λάβουν την απαραίτητη προσοχή, το λιγότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χάσουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους ή να μάθουν την τέχνη με κακές συνήθειες που μετά είναι πιο δύσκολο να διορθωθούν. Κάποιες σχολές μάλιστα αφήνουν τμήματα εξ’ ολοκλήρου σε μαθητές τους που μπορεί να μην έχουν βγάλει καν την εφηβεία οι ίδιοι... Όσο ταλαντούχοι αθλητές και να είναι, το να είσαι δάσκαλος είναι άλλη υπόθεση.
  • Δείτε φυσικά τον χώρο την σχολής. Να είναι καθαρός, να μην υπάρχουν επικίνδυνες εγκαταστάσεις και να μην βρίσκεται σε επικίνδυνη περιοχή.
  • Τέλος, γενικά για ένα παιδί πρέπει αφού εξασφαλιστεί η ασφάλεια του και η εμπιστοσύνη στον προπονητή, να σιγουρευτείτε ότι θα περάσει καλά, θα διασκεδάσει και δεν θα πιεστεί περισσότερο από όσο πρέπει από τις απαιτήσεις των μαθημάτων. Ακόμη και αν τα τσεκάρετε όλα αυτά πριν την εγγραφή να συνεχίσετε να παρακολουθείτε με ενδιαφέρον τα μαθήματα του παιδιού και το πως επιστρέφει μετά από ένα μάθημα.

Η εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες μπορεί να είναι πολύ σημαντική για ένα παιδί. Εκτός από το ότι δυναμώνει και σωματικά και πνευματικά, θα πάρει εφόδια για να αντιμετωπίσει το Bullying και γενικά τις προσκλήσεις όλης της ζωής. Όπως κάθε τι αλληλεπιδραστικό φυσικά είναι και λίγο δίκοπο μαχαίρι, αν δεν γίνει σωστή επιλογή δασκάλου και σχολής μπορεί να «μάθει» και αρκετά λάθος πράγματα που θα πλάσουν τον χαρακτήρα του ίσως με λάθος τρόπο!».

πηγή: fightsports.gr

35.40 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Busquets Σακίδιο πλάτης μιας θέσης Reverse
35.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Busquets Σακίδιο πλάτης μιας θέσης 'Garden'
32.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Busquets Τσάντα Ταχυδρόμου 'Coquette'
5.49 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Polo Κασετίνα Wallet-9 Σχέδια (9-37-006)
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τικ στα παιδιά: Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Τικ στα παιδιά: Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Τι είναι τα νευρικά τικ;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Εβδομαδιαίο μενού για σχολικά γεύματα

Εβδομαδιαίο μενού για σχολικά γεύματα

Υγιεινά σνακ για να πάρει το παιδί στο σχολείο.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Μελέτης Ηλίας: Έφτιαξε cookie pops με τα παιδιά του – Δείτε φώτο

Μελέτης Ηλίας: Έφτιαξε cookie pops με τα παιδιά του – Δείτε φώτο

Φόρεσε ποδιά και μαζί με την κόρη και τον γιο του έφτιαξαν…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Και όμως είναι καλό να καυγαδίζουν τα αδέρφια

Και όμως είναι καλό να καυγαδίζουν τα αδέρφια

Πόσοι γονείς ανησυχούν όταν τα παιδιά τους τσακώνονται και τρέχουν να τα…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved