Ετοιμάστε την τσάντα για τον παιδικό σταθμό - Λίστα με όσα πρέπει να περιέχει

Κι έφτασε η ώρα που ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί και βρίσκεστε σε «πυρετό» προετοιμασίας για το πιτσιρίκι σας. Και από τα βασικά, που πρέπει να ετοιμάσετε, είναι η τσάντα του παιδιού.

Ετοιμάστε την τσάντα για τον παιδικό  σταθμό - Λίστα με όσα πρέπει να περιέχει

Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας, ότι το παιδί ναι μεν, θα λείπει πολλές ώρες από το σπίτι, αλλά δεν θα... μετακομίσει κιόλας. Που σημαίνει, ότι θα πρέπει να βάλετε μαζί τα απολύτως απαραίτητα και αυτά που θα φανούν χρήσιμα, για τη δασκάλα και το παιδί. Θα σας εξηγήσει και η ίδια τι χρειάζεται, αλλά παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με τα πιο χρήσιμα:

Αλλαξιά ρούχα: Η αλλαξιά ρούχα θα συντροφεύει το παιδί για πολλά χρόνια, αφού είναι από τα πιο απαραίτητα. Οπότε βάλετε μαζί, ένα φανελάκι, μία μπλούζα, ένα παντελονάκι ή ένα σετ φόρμες που είναι πιο εύχρηστες και άνετες για το παιδί. Αν έχετε κοριτσάκι, είναι πολύ χαριτωμένα τα φορεματάκια με τα καλσόν, αλλά τις δασκάλες τις δυσκολεύουν. Οπότε για τον χειμώνα προτιμήστε κυρίως, κολάν και φόρμες που είναι πιο ευκολοφόρετα.

Ένα ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες: Επίσης, να έχετε μαζί ένα ζευγάρι παπούτσια και παν ενδεχόμενο και ατύχημα, καθώς και ένα ζευγάρι κάλτσες.

Πάνες: Αν το παιδί σας δεν έχει κόψει την πάνα, να του έχετε μαζί – εννοείται – 4 με 5 πάνες. Κάποιες δασκάλες ζητούν από τους γονείς να φέρνουν πακέτο, όπου αναγράφουν το όνομα του παιδιού, ώστε να αποφεύγετε το καθημερινό κουβάλημα. Αυτό το συνεννοείστε.

Μωρομάντηλα: Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τα μωρομάντηλα, καθώς και μία κρέμα συγκάματος για την αλλαγή της πάνας. Επίσης, να του έχετε και μωρομάντηλα για τα χεράκια.

Εσώρουχα: Αν το παιδί έχει κόψει την πάνα, τότε να του έχετε μαζί δύο με τρία εσώρουχα, για παν ενδεχόμενο.
Πετσέτα και σκεπάσματα: Αν το παιδί κοιμάται στον παιδικό, θα πρέπει να πάτε μία πετσέτα, μία κουβερτούλα ή παπλωματάκι, αν είναι χειμώνας, κι ένα σετ σεντόνια με μαξιλαράκι. Αυτά δεν θα τα κουβαλάτε κάθε μέρα. Θα τα αφήνετε τη Δευτέρα και θα τα παίρνετε την Παρασκευή για να τα φρεσκάρετε. Τοποθετείστε τα μέσα σε μία θήκη και πάνω σε αυτήν γράψτε σε ετικέτα το όνομα του παιδιού, για να μη μπερδευτούν

Πιπίλα: Αν χρησιμοποιεί ακόμη πιπίλα, να την έχετε πάντα κοντά, θα χρειαστεί, κυρίως, την ώρα του ύπνου.

Το παγουρίνο για νερό

Ένα παιγνίδι

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση συνεννοείστε με τη δασκάλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved