Οι νέες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς όταν ανοίγουν τα σχολεία

Οι λέξεις «πρόγραμμα», «ωράριο» και «συνήθειες» είναι ταυτισμένες με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι νέες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς όταν ανοίγουν τα σχολεία

Το παιδί καλείται να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και να αποκτήσει μια νέα ρουτίνα. Όμως και οι γονείς, προκειμένου να βοηθήσουν το παιδί τους να έχει μια καλή ψυχολογία για να ανταπεξέλθει στη σχολική χρονιά, χωρίς περαιτέρω άγχη, θα πρέπει να υιοθετήσουν κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες.

Ποιες είναι αυτές;

-Αποχαιρετισμός παιδιού
Ένα φιλί, μια καλημέρα, ή μια αγκαλιά είναι αρκετά για να ξεκινήσει θετικά η μέρα του παιδιού σας. Ειδικά στα μικρότερης ηλικίας παιδιά, είναι σημαντικό να είστε σταθεροί και να μην παρασύρεστε από τυχόν
κλάματα ή διαμαρτυρίες.
-Έλεγχος μαθημάτων
Είναι άλλο πράγμα να μάθει το παιδί να διαβάζει μόνο του και άλλο να μην γνωρίζετε τι έχει καθημερινά για διάβασμα. Δεν θα πρέπει λοιπόν να παραλείπετε να ξεφυλλίζετε μαζί του τα βιβλία και να ζητάτε να σας εξηγήσει το πρέπει να κάνει αναφορικά με τις εργασίες του.
-Συζητήστε μαζί του για την ημέρα του
Θα πρέπει να γίνει ένα είδος ρουτίνας για εσάς. Με την επιστροφή του, βρείτε λίγο χρόνο να συζητήσετε όχι μόνο για τα μαθήματα που έχει να κάνει αλλά και για το πώς πέρασε την ημέρα του στο σχολείο. Από τις απαντήσεις του θα μπορέσετε να αντιληφθείτε αν είχε μια καλή μέρα, αν συνέβη κάτι που τον προβλημάτισε, αν έχει παράπονα από τους συμμαθητές ή από τη/ο δασκάλα/ό του/ης.
-Φτιάξτε μαζί το κολατσιό της επόμενης ημέρας
Ακόμα κι αν δεν είναι πολύ πρόθυμο, βρείτε έναν τρόπο να συμμετέχει στη διαδικασία της προετοιμασίας του φαγητού του. Είναι ένας καλός τρόπος για να περάσετε χρόνο μαζί, ετοιμάζοντας παράλληλα το κολατσιό που θα πάρει στο σχολείο.
-Ενισχύστε τη συναναστροφή με άλλους συμμαθητές του
Από τη στιγμή που θα αρχίσει να σας κατονομάζει τους συμμαθητές που κάνει παρέα, σημαίνει ότι τους έχει επιλέξει για φίλους του. Για να τους γνωρίσετε και εσείς, επιδιώξτε να κανονίσετε με τους γονείς των συμμαθητών του παιδιού σας, συναντήσεις εντός και εκτός σπιτιού.

Περισσότερα Back To School άρθρα διαβάστε εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved