Τα σχολεία άνοιξαν! Όλα όσα πρέπει να κάνετε αν δεν τα έχετε κάνει ήδη

Το να ετοιμάζετε ένα παιδί για το σχολείο του μετά από τόσους μήνες διακοπών θέλει αρκετά καλό προγραμματισμό.

Τα σχολεία άνοιξαν! Όλα όσα πρέπει να κάνετε αν δεν τα έχετε κάνει ήδη

Μην απελπίζεστε, αν ακόμη το παιδί σας δεν έχει μπει σε πρόγραμμα ακόμη και μετά τις πρώτες τρεις μέρες θα πρέπει να βάλετε σε εφαρμογή όλα τα παρακάτω και σύντομα για να κάνετε την προσαρμογή και την επαναφορά στο πρόγραμμά σας γρήγορα.

ta sxoleia anoixan

Τακτοποιήστε το γραφείο του

Μαζέψτε από το γραφείο του όλα τα περιττά πράγματα και κάντε χώρο για τα νέα βιβλία και τα νέα του τετράδια. Ξεκολλήστε από τον τοίχο το παλιό σχολικό πρόγραμμα αν δεν το έχετε ήδη κάνει, ξύστε όλα τα μολύβια και τοποθετήστε τα στη μολυβοθήκη έχοντάς τα έτοιμα για χρήση.

Οι γονείς θέτουν τους κανόνες

Θέστε τους κανόνες που ισχύουν κάθε φορά που αρχίζουν τα σχολεία από την αρχή. Εξηγήστε ότι οι φίλοι δεν μπορούν να έρχονται σπίτι μετά το σχολείο, οι έξοδοι και οι βόλτες θα περιοριστούν. Φροντίστε αυτό να το καταλάβουν τα παιδιά γιατί αντί το απόγευμα να διαβάζουν θα σας ζητούν να επισκεφθούν έναν φίλο ή μια φίλη για να παίξουν.

Συζητήστε μαζί τους και πείτε τους πώς έχει από δω και πέρα το πρόγραμμα. Τι ώρα θα γυρίζουν στο σπίτι, τι ώρα θα διαβάζουν, τι ώρα θα πηγαίνουν αγγλικά και τι ώρα στην εξωσχολική τους δραστηριότητα.

Αγοράστε ρούχα για το σχολείο

Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει μόνο του τα ρούχα για το σχολείο. Διαλέξτε άνετες φόρμες, μαλακά παντελόνια και μπλουζάκια ενώ αποφύγετε τα παντελόνια με κουμπιά και φερμουάρ ειδικά στα παιδιά που θα πάνε στην Πρώτη Δημοτικού.

Γραφική ύλη για το σχολείο

Κάποια σχολεία έχουν ήδη δώσει τις λίστες για όλα όσα θα χρειαστούν τα παιδιά στο σχολείο. Αγοράστε μαζί τους όλα όσα ζητά η δασκάλα ή ο δάσκαλος.

Ελέγξτε το βιβλιάριο υγείας

Τσεκάρετε το βιβλιάριο υγείας του παιδιού σας και δείτε αν εκκρεμούν κάποια εμβόλια. Αν ναι, κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας ώστε να τα κάνετε τώρα που είναι νωρίς.

Διαβάστε περισσότερα BACK TO SCHOOL θέματα εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved