Λογαριασμοί εκπαιδευτικών που αξίζει να ακολουθείτε στο Instagram

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Ένας καλός δάσκαλος μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή ενός μαθητή.

Λογαριασμοί εκπαιδευτικών που αξίζει να ακολουθείτε στο Instagram
Bigstock

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου τιμώντας την ελεύθερη διδασκαλία και εστιάζοντας στις συνθήκες που διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί ανά τον κόσμο.

Ο ρόλος τους είναι πολυδιάστατος και συχνά καθοριστικός στην εξέλιξη ενός παιδιού.

Έρευνα από το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής δείχνει ότι ο καλός δάσκαλος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην επιτυχία των μαθητών στην τάξη.

paidi-den-simpathei-ton-daskalo.jpg

Ιδιότητες ενός καλού εκπαιδευτικού

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού εκπαιδευτικού; Οι γνώσεις του, ο τρόπος που επικοινωνεί με τους μαθητές του, η υπομονή του, η μεταδοτικότητά του;

Την απάντηση δίνουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου South New Hampshire (SNHU) σκιαγραφώντας το προφίλ ενός καλού εκπαιδευτικού.

  • Οι καλοί δάσκαλοι ξέρουν να επικοινωνούν
  • Οι καλοί δάσκαλοι ξέρουν να ακούνε
  • Οι καλοί δάσκαλοι εστιάζουν στη συνεργασία
  • Οι καλοί δάσκαλοι μπορούν να προσαρμόζονται
  • Οι καλοί δάσκαλοι δεν επαναπαύονται
  • Οι καλοί δάσκαλοι δείχνουν ενσυναίσθηση
  • Οι καλοί δάσκαλοι έχουν υπομονή
  • Οι καλοί δάσκαλοι ενημερώνονται και είναι καλά προετοιμασμένοι
  • Οι καλοί δάσκαλοι είναι δια βίου μαθητές
enimerosi-goneon-apo-daskalo.jpg

Έλληνες εκπαιδευτικοί που αξίζει να ακολουθείτε στα social media

Πολλοί είναι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που παρά τα προβλήματα και τις αντίξοεες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, προσπαθούν όχι απλά να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν αλλά και να εμπνεύσουν τους μαθητές τους.

Κι αυτοί οι δάσκαλοι – εκπαιδευτικοί είναι πολλοί κι αυτό είναι το παρήγορο. Συχνά αφανείς ήρωες που επιβραβεύονται από την αγάπη των μαθητών τους και τα μικρά ή μεγάλα επιτεύγματά τους.

Σήμερα λοιπόν, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, σας παρουσιάζουμε πέντε δασκάλους- εκπαιδευτικούς- που μέσα από την παρουσία τους στα social media κάνουν τη διαφορά.

Χριστίνα Παπαδοπούλου

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου είναι σύζυγος, μητέρα και εκπαιδευτικός, με MSC στις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση. Έχει εκπαιδευτεί σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης των παιδιών στο διαδίκτυο.Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, θέλει να ενημερώσει τους γονείς για τους κινδύνους του διαδικτύου αλλά και πώς θα παραμείνουν τα παιδιά τους ασφαλή. Όπως και η ίδια γράφει για τον εαυτό της "Σε μια συνεχώς εξελισσόμενη ψηφιακή εποχή οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι με σκοπό την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών!".

https://www.instagram.com/p/Ciw8Nj5rU1B

Μάριος Μάζαρης

Ο Μάριος Μάζαρης γνωστός ως schoolmarius έχει τον δικό του τρόπο να περνάει μηνύματα στα παιδιά. « Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς /ιστορίες τάξης σ’ ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο που μπορούν να μας μάθουν πολλά» , γράψει στο ιστολόγιο του, όπου κανείς μπορεί να πάρει ιδέες για το πώς ένα μάθημα μπορεί να είναι διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό παράλληλα.

https://www.instagram.com/p/CjIcvUZoCUx

Παιδική Ματιά

Η Αγγελική είναι νηπιαγωγός με MSc στην Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου και μαμά. Μέσα από την «Παιδική Ματιά», αναλύει με απλό και κατανοητό τρόπο πολλά από τα θέματα που απασχολούν ( ή θα έπρεπε να απασχολούν) τους γονείς.

https://www.instagram.com/p/CiepEIALuGO

Νίκος Γαλάνης

Ο Νίκος Γαλάνης είναι ο δάσκαλος που κάθε παιδί θα ήθελε να έχει. Με καταγωγή από την Πάτρα, έχει καταφέρει να μεταδίδει στα παιδιά πέρα από τις γνώσεις και μηνύματα για την κοινωνία. Με τη βοήθεια των μαθητών του δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους με θέμα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα. Ο εν λόγω δάσκαλος αναδείχθηκε μάλιστα εκπαιδευτικός της χρονιάς για το 2021 σε διεθνή βραβεία.

https://www.instagram.com/p/CPqlcIbJUoU

thekids.society

Η Ελίνα είναι νηπιαγωγός και μοιράζεται τις γνώσεις της για τα θέματα που αφορούν τα παιδιά και κυρίως τα νήπια μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, thekids.society

https://www.instagram.com/p/CjQ4qdkrvU8
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved