Verita International School: Γιατί να επιλέξω ξενόγλωσσο σχολείο

Μαργαρίτα Νικολάου
Verita International School: Γιατί να επιλέξω ξενόγλωσσο σχολείο

Γιατί να επιλέξω ξενόγλωσσο σχολείο

Αυτό που θέλουν όλοι οι γονείς για τα παιδιά τους είναι να τους προσφέρουν μια ζωή καλύτερη από την δική τους. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι από αυτούς, αποφασίζουν να διαθέσουν (επενδύσουν) χρήματα στην εκπαίδευση των παιδιών τους.

Η εκπαίδευση ήταν (και συνεχίζει να είναι) ένας τομέας στον οποίο οι γονείς επενδύουν δίχως να σκέφτονται το κόστος. Σε αυτό το συμπέρασμα μπορεί να καταλήξει κανείς εύκολα, αν σκεφτεί ότι στην Αθήνα, ακόμα και σε καιρούς βαθιάς κρίσης, λειτουργούν περίπου 220 ιδιωτικά σχολεία, με ετήσια δίδακτρα που ξεκινούν από 3.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 10.000+ ευρώ τον χρόνο.

Το ξενόγλωσσο (αγγλόφωνο, γαλλόφωνο, γερμανόφωνο κ.λπ.) σχολείο δίνει έμφαση στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας που θα επιλέξει ο γονιός (με αρκετές ώρες διδασκαλίας μέσα στην εβδομάδα), συνεπώς αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τα δίγλωσσα παιδιά.

Τα ξενόγλωσσα ιδιωτικά σχολεία καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο, ενώ λειτουργούν και ξενόγλωσσοι παιδικοί σταθμοί.

Κριτήρια επιλογής ιδιωτικού σχολείου

Η ασφάλεια (ψυχική & σωματική)

Ειδικότερα για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας είναι εξαιρετικά σημαντικό να αισθάνονται ασφαλή και προστατευμένα. Ένα οικείο σχολικό περιβάλλον είναι αυτό που θα γεννήσει το αίσθημα ελευθερίας που χρειάζεται για να ξεδιπλώσουν αβίαστα τα ταλέντα και τις δυνατότητές τους. Βασικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί αυτό είναι να υπάρχει ένα υποστηρικτικό εκπαιδευτικό σύστημα, ενσυναίσθηση, κατανόηση και διάλογος.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να αισθάνονται και οι γονείς ήρεμοι, γνωρίζοντας πως αφήνουν το παιδί τους σε ένα σχολείο που του προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον. Τα ολοκαίνουρια κτήρια του Verita School στη Γλυφάδα εγγυώνται να θωρακίζουν την ασφάλεια των μαθητών, παρέχοντας ταυτόχρονα, πολλές δυνατότητες για παιχνίδι και άθληση.

Το διδακτικό πρόγραμμα

Κατά την πρώιμη παιδική ηλικία καλλιεργείται το γόνιμο έδαφος για τη μελλοντική ανέλιξη κάθε ατόμου. Για τον λόγο αυτό, παράλληλα με τη διδακτέα ύλη, το πρόγραμμα διδασκαλίας ενός ιδιωτικού σχολείου οφείλει να δίνει έμφαση στην ανάπτυξη τόσο των γνωστικών, όσο και των κοινωνικό-συναισθηματικών δεξιοτήτων. Παράλληλα, η κατάλληλη διδακτική προσέγγιση είναι καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση της δημιουργικότητας, της συναισθηματικής ισορροπίας και της κριτικής σκέψης του μαθητή.

«Η εμπειρία μας στο Verita International School μας έχει δείξει ότι η απόκτηση γνώσεων μέσω της διάδρασης και της έρευνας, η βιωματική μάθηση και η ενεργή συμμετοχή των μαθητών στη διδασκαλία αποτελούν τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους μάθησης.»

Η προσωπική ανάπτυξη και ευημερία του παιδιού

Ένα από τα πιο βασικά κριτήρια για την επιλογή του κατάλληλου ιδιωτικού σχολείου είναι η ικανότητά του να ωθεί τους μαθητές του στη βέλτιστη κατανόηση και διαχείριση τόσο των ερεθισμάτων που λαμβάνουν από το περιβάλλον τους, όσο και του συναισθηματικού κόσμου τους. Ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα πρέπει να διαθέτει και να αξιοποιεί καινοτόμες κοινωνικό-συναισθηματικές μαθησιακές μεθόδους και προγράμματα σπουδών που θα καλλιεργούν δεξιότητες, όπως η αυτεπίγνωση και η αυτοδιαχείριση, η λήψη αποφάσεων, η συναισθηματική αντοχή και η προσαρμοστικότητα.

Οι σχολικές δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες που προσφέρει ένα σχολείο μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικές ευκαιρίες, ώστε το παιδί να ανακαλύψει τα ταλέντα του, να χτίσει την αυτοπεποίθησή του και να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες. Είναι ένας δημιουργικός και διασκεδαστικός τρόπος για να ανακαλύψει τον κόσμο, καθώς και για να αποκτήσει πολλαπλά ερεθίσματα, γνώσεις και δια βίου ενδιαφέροντα, όπως η μουσική, οι τέχνες, ο αθλητισμός, ο χορός, η τεχνολογία και η επιστήμη!

Υπευθυνότητα σε θέματα υγείας

H πρωτοφανής υγειονομική κρίση που βιώνουμε έχει, αναμφίβολα, επηρεάσει τόσο την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων όσο και την ίδια τη ζωή μέσα σε αυτά. Ως αποτέλεσμα, βασικό κριτήριο για την επιλογή ιδιωτικού σχολείου θα πρέπει να αποτελεί η ετοιμότητα και τα μέτρα που εφαρμόζει ένα εκπαιδευτήριο για να διατηρεί τους μαθητές του ασφαλείς και υγιείς.

Verita International School Athens: Ένα σχολείο πέρα για πέρα διαφορετικό

Το Verita International School είναι ένα αγγλόφωνο ιδιωτικό σχολείο, το οποίο χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών της Αγγλίας & Ουαλίας. Κύριος σκοπός του; Να παρέχει στους μαθητές ένα διεθνές διαβατήριο, τόσο στην προσωπική όσο και στην εκπαιδευτική τους ανέλιξη, ως αυριανοί πολίτες του κόσμου!

Ανοίγοντας τις πύλες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Verita International School Athens είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο εντοπίζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά και αφουγκράζεται τις συναισθηματικές ανάγκες των μαθητών, ενθαρρύνοντας τις προσπάθειές τους και αναδεικνύοντας τις ξεχωριστές ικανότητές τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της βιωματικής μάθησης, της αξιοποίησης, δηλαδή, των ερεθισμάτων που προκύπτουν μέσα από το παιχνίδι, την τέχνη, τις επιστήμες, την επαφή με τη φύση, αλλά και μέσω της κοινωνικής εργασίας, εξάπτοντας τη φαντασία και την περιέργεια των μαθητών.

Γιατί να το διαλέξετε;

Για τις καινοτόμες μεθόδους εκμάθησης, για τη διδακτική προσέγγιση που βασίζεται στην ιδέα ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μοιράζονται την ευθύνη για τη μάθηση και φυσικά για τη δυνατότητα που δίνει στους εργαζόμενους γονείς να πάνε τα παιδιά τους νωρίτερα και να τα παραλαμβάνουν αργότερα από το τυπικό ωράριο λειτουργίας του σχολείου.

Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να γνωρίσει ένα πραγματικό σχολείο που δεν περιορίζεται μόνο στη μόρφωση, αλλά ταυτόχρονα καλλιεργεί δεξιότητες και ικανότητες που θα το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή!

Μάθετε περισσότερα και κάντε την αίτησή σας εδώ: https://veritaschool.gr/

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες:

Verita International School: 21 1419 9994

Instagram account Verita School

Facebook account Verita School

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved