Εφηβική ακμή: Τρόποι να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια στο μέτωπο

Πώς να μειώσετε τα σπυράκια στο μέτωπο.

Εφηβική ακμή: Τρόποι να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια στο μέτωπο

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την εφηβική ακμή.

Bigstock

Οι ορμονικές αλλαγές την περίοδο της εφηβείας ενισχύουν την παραγωγή σμήγματος αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για ακμή. Βέβαια, ένα έφηβο παιδί μπορεί να βγάλει σπυριά στο μέτωπο και για άλλους λόγος όπως είναι το έντονο στρες, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών ή η μόλυνση.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την ακμή στο μέτωπο

Διατηρήστε το δέρμα καθαρό

Μία ρουτίνα καθαρισμού είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της ακμής. Ιδανικά το παιδί θα πρέπει να πλένει το πρόσωπό του δύο φορές την ημέρα, με ένα καθαριστικό κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός του. Με τον τρόπο αυτό το δέρμα καθαρίζει από τις ακαθαρσίες, τη λιπαρότητα και τα βακτήρια που «κρύβονται» στους πόρους και επιδεινώνουν την ακμή.

Προσοχή. Αποφύγετε τα σκληρά προϊόντα που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Η ισορροπία είναι το παν για να διατηρεί το δέρμα τη φυσική λιπαρότητά του.

Εφοδιαστείτε με μία καλή ενυδατική κρέμα

Με μία καλή ενυδατική κρέμα, ενισχύεται η υγεία της επιδερμίδας και προλαμβάνεται η ξηρότητα κι οι ερεθισμοί.

Συστηματική γυμναστική

Η άσκηση μπορεί να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος, παρέχοντας περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματός σας και μειώνοντας τη φλεγμονή.

Χέρια μακριά από το πρόσωπο

Εξηγήστε στο παιδί ότι το να σπάει τα σπυράκια του μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες όπως μόλυνση ή να προκαλέσει ερεθισμό στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, δεν θα πρέπει να ακουμπάει το πρόσωπο με τα χέρια του τα οποία δεν είναι πάντα καθαρά.

Ισορροπημένη διατροφή

Εντάξτε στη διατροφή του παιδιού τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν το δέρμα να καταπολεμήσει φλεγμονές και βακτήρια διατηρώντας την επιδερμίδα υγιή και λαμπερή. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγονται τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο

Ο δερματολόγος θα μπορεί να αξιολογήσει την ακριβή κατάσταση του παιδιού και να προτείνει την χορήγηση συγκεκριμένης αγωγής, εφόσον χρειάζεται.

Με πληροφορίες από healthenews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved