Χτίζοντας ισχυρές οικογενειακές σχέσεις με το έφηβο παιδί σας

Ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον παρέχει ασφάλεια στον έφηβο.

Χτίζοντας ισχυρές οικογενειακές σχέσεις με το έφηβο παιδί σας
Ορισμένες φορές αρκεί να εστιάσετε σε απλά και καθημερινά πράγματα. Bigstock

Οι απλές, καθημερινές συνήθειες μιας οικογένειας μπορούν να οικοδομήσουν και να ενισχύσουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών της και ειδικά με τους εφήβους.

Ορισμένες φορές αρκεί να εστιάσετε σε απλά και καθημερινά πράγματα , όπως:

Αγάπη και εκτίμηση

Δείξτε στο παιδί σας πόσο πολύ το αγαπάτε και το εκτιμάτε. Μην ξεχνάτε να του λέτε «σ'αγαπώ», «μπράβο», και φράσεις που δείχνουν τον σεβασμό στο πρόσωπό του.

Οικογενειακά γεύματα

Τα τακτικά οικογενειακά γεύματα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μιλήσετε για τη μέρα σας ή για τα ενδιαφέροντα πράγματα που συμβαίνουν ή έρχονται. Επίσης, τα γεύματα είναι πιο ευχάριστα όταν η τηλεόραση δεν είναι ανοιχτή και τα κινητά τηλέφωνα μακριά από το τραπέζι.

Mother And Teen Girl Daughter Talking Communicating While Spending Time Together At Home, Teenage Ch

Οικογενειακές εκδρομές

Δοκιμάστε να αφιερώσετε χρόνο για διασκεδαστικές οικογενειακές εξόδους – θα μπορούσατε όλοι να επιλέγετε εκ περιτροπής δραστηριότητες.

Ξεχωριστός χρόνος με τον κάθε γονιό

Ο ξεχωριστός χρόνος με το παιδί σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε ο ένας την παρέα του άλλου, να μοιραστείτε σκέψεις και συναισθήματα. Μπορείτε να πάτε μια βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο, να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να πείτε στο παιδί σας μια ιστορία. Ή μπορεί να βρείτε ένα χόμπι για να κάνετε μαζί, όπως μαγειρική ή γιόγκα.

Εορτασμός των επιτευγμάτων του παιδιού σας

Το να γιορτάζετε τα επιτεύγματα του παιδιού σας, να μοιράζεστε τις απογοητεύσεις του και να υποστηρίζετε τα χόμπι του, δείχνει ότι τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας είναι σημαντικά για εσάς. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά για αυτό …Μερικές φορές είναι αρκετό να παρακολουθήσετε το παιδί σας να παίζει έναν αγώνα, μια παράσταση ή να συμμετέχει σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Happy Family Having Fun Time At Home. People Love Child Home Concept.

Οικογενειακές παραδόσεις

Οι οικογενειακές παραδόσεις, οι ρουτίνες και οι τελετουργίες μπορούν να βοηθήσουν εσάς και το παιδί σας να διασκεδάσετε χωρίς πρόγραμμα.

Οικογενειακοί κανόνες

Οι συμφωνημένοι κανόνες , τα όρια και οι συνέπειες δίνουν στους εφήβους μια αίσθηση ασφάλειας, δομής και προβλεψιμότητας. Βοηθούν το παιδί σας να γνωρίζει ποια πρότυπα ισχύουν στην οικογένειά σας και τι θα συμβεί αν ξεπεράσει τα όρια. Όταν συμμετέχει στη θέσπιση κανόνων της οικογένειάς σας, είναι πιο πιθανό να τους δει δίκαιους και να τους τηρήσει. Η διαπραγμάτευση κανόνων με το παιδί σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε και να διαχειριστείτε τις συγκρούσεις μαζί του.

Με πληροφορίες από το raisingchildren.net.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved