Πανεύκολα γεύματα που μπορούν τα εφηβάκια σας να φτιάξουν μόνα τους

Τι μπορούν να φτιάξουν τα έφηβα παιδιά σας για να φάνε μόλις γυρίσουν στο σπίτι.

Πανεύκολα γεύματα που μπορούν τα εφηβάκια σας να φτιάξουν μόνα τους
Bigstock

Τα παιδιά σας γυρίζουν μόνα τους στο σπίτι μετά το σχολείο και εσείς κάποιες φορές δεν έχετε προλάβει να μαγειρέψετε ώστε να τους αφήσετε ένα ταπεράκι να ζεστάνουν; Ιδού επτά γεύματα που μπορούν να ετοιμάσουν μόνα τους με ασφάλεια. (όπου παιδιά βάλτε 12 ετών και πάνω - παιδιά γυμνασίου και λυκείου)

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση των έφηβων παιδιών σας αφήνοντάς τα να φτιάξουν εύκολα γεύματα για τον εαυτό τους. Είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορούν να εξοικειωθούν με την κουζίνα. Μην ανησυχείτε έχουμε συγκεντρώσει μερικές επιλογές που δεν απαιτούν πολλή προσπάθεια. Αυτά τα νόστιμα γεύματα είναι εύκολα.

Επτά γεύματα που μπορούν να φτιάξουν τα έφηβα παιδιά

1. Μακαρονάδα

https://www.instagram.com/p/Ci0RN3sovdz

Είναι νόστιμη και θα τα κρατήσει χορτάτα για αρκετή ώρα. Σε μια κατσαρόλα μπορεί να βάλει το νερό να βράσει και να ρίξει μέσα τα ζυμαρικά που θέλει. Σε ένα τηγανάκι μπορεί να ζεστάνει λίγο λάδι και να σοτάρει την πιπεριά και τα καρότα που έχετε στο ψυγείο. Αν θέλει μπορεί να προσθέσει και μια ντομάτα ή ντοματίνια. Μόλις μαραθούν τα αποσύρει από την εστία, σουρώνει τα μακαρόνια και τα σερβίρει στο πιάτο του.

2. Noodles

https://www.instagram.com/p/Ci2e2cUPWqd

Το έφηβο παιδί σας μπορεί να φτιάξει τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, έτσι δεν είναι; Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι απλά να βράσει λίγο νερό στον βραστήρα (αν χρησιμοποιήσει τα noodles στιγμής) ή λίγο νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με έναν κύβο λαχανικών.

3. Τονοσαλάτα

https://www.instagram.com/p/CajUO_bMhic

Δεν χρειάζεται να μπλέξει με μαχαίρια αν δεν το θέλετε. Ζητήστε του να πλύνει τα μαρούλια, να τα κόψει με τα χέρια σε ένα πιάτο και να βάλει μια μικρή συσκευασία τόνου μέσα σε αυτό. Λίγα παξιμάδια, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και έτοιμη η σαλάτα του.

4. Scrambled αβγά

https://www.instagram.com/p/CeYj8_UOAi8

Αν σας ανησυχεί το πώς θα αναποδογυρίσει μια ομελέτα απλά δείξτε του πώς να φτιάχνει αβγά Scrambled. Σε ένα τηγάνι μπορεί να βάλει λίγο βούτυρο και σε ένα μπολ να χτυπήσει δύο αβγά. Μπορεί έπειτα να ρίξει τα αβγά στο τηγάνι και με μια ξύλινη κουτάλα να ανακατεύει συνεχώς μέχρι να ψηθεί η ανακατεμένη ομελέτα του.

5. Hot Dog

https://www.instagram.com/p/Cg-LbQ1Pebn

Το παιδί σας μπορεί να βράσει τα λουκάνικα σε μια κατσαρόλα ή απλά να τα βάλει σε ένα μπολ με νερό στον φούρνο μικροκυμάτων. Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικά ψωμάκια για hot dog στο σπίτι και απλό ψωμί κάνει. Μπορεί να προσθέσουν μουστάρδα ή κέτσαπ και έτοιμο το φαγητό του.

6. Ρολάκια με τορτίγιες

https://www.instagram.com/p/CNkZu-zgiyQ

Σε ένα τηγανάκι μπορεί το παιδί σας να ζεστάνει τις τορτίγιες και έπειτα να τις γεμίσει με τυριά και αλλαντικά που έχετε στο ψυγείο. Μπορεί να προσθέσει λίγο μαρούλι ή ντομάτα αν θέλει καθώς και κάποια σος όπως μουστάρδα, κέτσαπ ή μαγιονέζα.

7. Ρύζι μπασμάτι με σάλτσα

https://www.instagram.com/p/ChhyNCcl6xy

Φροντίστε να έχετε στο ντουλάπι έτοιμες σάλτσες προς κατανάλωση. Μία με ντομάτα, μία με λαχανικά, μία πέστο. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά σας θα μπορούν να φάνε ο,τιδήποτε μαγειρέψουν είτε πρόκειται για ρύζι είτε για ζυμαρικά. Το ρύζι είναι εύκολο να φτιαχτεί και τα παιδιά σας δεν θα χρειαστεί να μπλέξουν με σουρωτήρια. Σε μια κατσαρόλα μπορούν να βάλουν 1 κούπα ρύζι και δύο κούπες νερό. Να αλατίσουν και μόλις πάρει μια βράση το νερό, να σβήσουν τελείως το μάτι της κουζίνας, να σκεπάσουν με μια πετσέτα και να κλείσουν με το καπάκι. Σε 5 λεπτά το ρύζι θα είναι έτοιμο, σπυρωτό και χωρίς καθόλου νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved