Smoothies για νήπια με κρυμμένα λαχανικά (pics)

Smoothies με λαχανικά για γερό ανοσοποιητικό!

Smoothies για νήπια με κρυμμένα λαχανικά (pics)

Η θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί αρκετούς γονείς ειδικά αυτή την περίοδο, που ο κορονοϊός έχει κάνει την εμφάνισή του και όλοι είμαστε εν δυνάμει φορείς.

Οι μόνο τρόποι για να ενισχύσει μια μαμά το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού της είναι μέσα από τη διατροφή.

Όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν η διατροφολόγος του Mothersblog, Ευσταθία Παπαδά, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα καρύδια και το γιαούρτι είναι τροφές που ενισχύουν τον οργανισμό του παιδιού με βιταμίνες (όπως η Ε και η C ), με ω-3 λιπαρά οξέα και προβιοτικά.

Πιο αναλυτικά:

Φρούτα και λαχανικά

Αυτές οι ομάδες τροφίμων είναι πλούσιες σε βιταμίνες όπως η Ε που έχει αντιοξειδωτική δράση και η C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας. Φροντίστε λοιπόν να εξασφαλίζετε ότι τα παιδιά σας θα καταναλώνουν καθημερινά 3-5 μερίδες φρούτων και λαχανικών όπως τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, τα βατόμουρα, το σταφύλι, το μπρόκολο και πολλά άλλα.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία προάγουν το σχηματισμό αντιφλεγμονωδών ουσιών στο σώμα μας. Φαίνεται ότι τα καρύδια μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά από λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Μπορούμε λοιπόν να προσθέσουμε καρύδια στα δημητριακά τους, σε κέικ ή ακόμα και να τους τα δώσουμε σαν σνακ στο σχολείο.

smoothies gia paidia me krimena laxanika 11

Γιαούρτι

Τα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι, οι οποίοι είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί με ευεργετική επίδραση στο γαστρεντερικό μας σύστημα μπορούν να ενισχύσουν και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιστημονικές μελέτες συμπεραίνουν πως τα παιδιά που καταναλώνουν σχεδόν καθημερινά γιαούρτι με προβιοτικά κινδυνεύουν λιγότερο από πονόλαιμο, κρυολόγημα και ωτίτιδες. Προτιμήστε λοιπόν τα γιαούρτια που αναγράφουν ότι περιέχουν ζωντανές καλλιέργειες μικροοργανισμών.

Πώς όμως θα κάνετε ένα παιδί να φάει όλα τα παραπάνω και δη τα λαχανικά που μόλις τα βλέπουν, στρίβουν το κεφάλι; Μα φυσικά φτιάχνοντας λαχταριστά smoothies που δεν θα μπορούν να αντισταθούν.

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο smoothie

  • Διαλέξτε γάλα ή γιαούρτι
  • Διαλέξτε μια ώριμη μπανάνα ως έξτρα φρούτο για γεύση (μπορεί να είναι και παγωμένη για να γίνει έξτρα δροσερό)
  • Διαλέξτε το λαχανικό σας
  • Βάλτε ξηρούς καρπούς αν θέλετε
  • Τα λαχανικά (τα περισσότερα πρέπει να είναι στον ατμό)
  • Πολτοποιήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
  • Σερβίρετε σε ένα ποτήρι με χοντρό καλαμάκι ή σε μια κούπα με ένα κουτάλι. Εξαρτάται πώς αρέσει στο μικρό σας.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί συνταγές για smoothies με κρυμμένα λαχανικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved