Πότε πρέπει να κόψω στο παιδί μου το μπιμπερό;

Μια νέα έρευνα που έγινε στην Αμερική, στην οποία συμμετείχαν 7.000 παιδιά τα οποία συνεχίζουν να πίνουν γάλα από το μπιμπερό, και μετά το 2ο έτος της ζωής τους, έδειξε πως τα παιδιά αυτά έχουν πολλές πιθανότητες στην ηλικία των 5 ετών να είναι ήδη παχύσαρκα.

Πότε πρέπει να κόψω στο παιδί μου το μπιμπερό;


Για παράδειγμα, όταν ένα δίχρονο πίνει το γάλα του στο μπιμπερό, ξαπλωμένο στο κρεβάτι, θα πιει περίπου 230ml γάλακτος το οποίο περιέχει 150 θερμίδες η οποία είναι 12% των ημερήσιων αναγκών του.
Οι γονείς πρέπει περίπου στην ηλικία των 18 μηνών ,να σταματήσουν να δίνουν γάλα με το μπιμπερό στο παιδί τους ,γιατί με αυτό τον τρόπο λαμβάνει επιπλέον περιττές θερμίδες και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει παχύσαρκο.

Ακολουθείστε τις συμβουλές του mothersblog.gr για μία πιο ομαλή μετάβαση από το μπιμπερό στο ποτήρι:

- Μόλις το μωρό αρχίζει να κάθεται ,δώστε του ένα πλαστικό ποτηράκι.
- Θα χρειαστεί αρκετές φορές να δοκιμάσετε να του δώσετε να πιει νερό με το ποτήρι, καθώς θέλει το χρόνο του μέχρι να το αποδεχθεί.
- Εάν χρησιμοποιήσετε εκπαιδευτικό ποτηράκι θα πρέπει να ξέρετε ότι θα έχετε να κάνετε ακόμα μια μετάβαση , από εκπαιδευτικό ποτηράκι σε κανονικό κύπελλο καθώς τα εκπαιδευτικά ποτηράκια είναι κοντά στο πιπίλισμα που γίνεται και στο μπιμπερό.
- Με το μπιμπερό να δίνετε μόνο γάλα μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση
- Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ποτηράκια πλαστικά που έχουν λαβές και στις δύο μεριές.
- Μην το αναγκάζετε να συνηθίσει να πίνει σε γυάλινο γιατί η εμπειρία δεν θα του είναι και τόσο ευχάριστη καθώς τόσο καιρό έχει μάθει σε άλλο υλικό.
Σε όλα τα νέα στάδια που αφορούν το μωρό και στην εκμάθησή του σε κάτι καινούργιο χρειάζεται υπομονή και επιμονή.
Τίποτα δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη για αυτό και δεν πρέπει να απογοητευόμαστε σε περίπτωση που χρειάζεται το παιδί περισσότερο χρόνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved