Super Spread: Είναι αυτός ο τρόπος για να κάνεις το μικρό σου να φάει το πρωινό του;

Κάθε μανούλα γνωρίζει πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας καθώς χαρίζει σε κάθε οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη.

Μία Μαμά
Super Spread: Είναι αυτός ο τρόπος για να κάνεις το μικρό σου να φάει το πρωινό του;

Δυστυχώς, όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μικρά μας δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη!

Γκρίνια, κλάματα και… αμέτρητες δικαιολογίες κάνουν την ώρα του πρωινού μια από τις πιο δύσκολες της ημέρας. Τουλάχιστον αυτό είναι το σκηνικό που επικρατεί κάθε πρωί στο δικό μου σπίτι! Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να πείσω τα παιδιά μου να τρώνε κάθε πρωί ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό, στράφηκα στο Διαδίκτυο προκειμένου να ανακαλύψω τον πιο γλυκό και εύκολο τρόπο -και όπως φαίνεται, τα κατάφερα.

SUPER SPREAD OLYMPOS 2

«Ακούει» στο όνομα Super Spread και ήρθε για να «γεμίσει» την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων με απόλαυση και ενέργεια. Πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα τάση που θέλει να… απλώνουμε πάνω σε ψωμί, pancakes, κρέπες τις αγαπημένες μας γεύσεις. Και ναι, λίγες και καλές συνταγές αρκούσαν για να δω τη διαφορά! Στην περίπτωση, λοιπόν, που και εσύ παλεύεις να κάνεις το μικρό σου να φάει το πρωινό του, σίγουρα αξίζει να τις ετοιμάσεις!

Να θυμάσαι πως το «μυστικό» για να φάνε -επιτέλους- τα παιδιά το πρωινό τους βρίσκεται στη γεύση που… εξαπλώνεται!

Ρολάκια (ή στικάκια) με φυστικοβούτυρο

SUPER SPREAD OLYMPOS 3

Το φυστικοβούτυρο είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ των παιδιών, αφού δύο μόλις κουταλιές της σούπας περιέχουν σχεδόν το μισό των αναγκών της πρωτεΐνης ενός παιδιού προσχολικής ηλικίας! Γιατί, λοιπόν, να μην το εντάξεις στο πρωινό του μικρού σου; Διάλεξε ένα απαλό φυστικοβούτυρο, όπως το νέο Super Spread Όλυμπος και άρχισε την προετοιμασία.

Για τη πρώτη συνταγή -δηλαδή τα ρολάκια- θα χρειαστείς ½ κούπα γκρανόλα χωρίς σταφίδες (είναι ένα θρεπτικό πρωινό ή σνακ με βάση την βρώμη), 4 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο, 2 τορτίγιες και 2 κουταλιές μέλι. Απλώνεις τα υλικά στις τορτίγιες, τις ρολάρεις και τις κόβεις σε κομματάκια (δες την παρακάτω εικόνα και θα καταλάβεις)!

Εναλλακτικά, για τη δεύτερη συνταγή θα χρειαστείς απλώς φυστικοβούτυρο, γκρανόλα, μπανάνες -και μερικά ξυλάκια! Κόβεις τις μπανάνες στη μέση, τις τοποθετείς στα στικ, απλώνεις επάνω τους απαλό φυστικοβούτυρο και στη συνέχεια, τις «βουτάς» στη γκρανόλα!

Σάντουιτς με ταχίνι με μπισκότο και μπανάνες!

SUPER SPREAD OLYMPOS 4

Αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή που κάθε παιδάκι θα αγαπήσει. Το ταχίνι είναι μια απίστευτα θρεπτική τροφή γεμάτη βιταμίνες και άλλα πολύτιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το σίδηρο και οι φυτικές ίνες. Αξίζει, λοιπόν, να τη δώσεις στο μικρό σου -πόσω μάλλον τώρα που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά το μοναδικό το ταχίνι με μπισκότο!

Είναι μια Super Spread τροφή που πραγματικά δημιουργεί τον απόλυτο γευστικό συνδυασμό για τα παιδιά -αλλά και τους μεγάλους (αν το δοκιμάσεις θα θέλεις να το φας όλο με το… κουτάλι)!

Κόψε μια ώριμη μπανάνα σε κομμάτια. Στη συνέχεια, πάρε δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως και άπλωσε σε αυτό μια κουταλιά της σούπας ταχίνι με μπισκότο. Πρόσθεσε τις μπανάνες και έτοιμο το σούπερ δυναμωτικό και νόστιμο πρωινό του!

Κρέπες με πραλίνα φουντουκιού με stevia

SUPER SPREAD OLYMPOS 5

Φυσικά, από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει η πραλίνα φουντουκιού. Τα παιδιά τη λατρεύουν, ενώ μεταξύ άλλων είναι και θρεπτική. Η διαφορά σε ό,τι έχει να κάνει με το Super Spread Όλυμπος, ωστόσο, είναι ότι τώρα θα τη βρεις και με το φυσικό γλυκαντικό stevia.

Αν το παιδάκι σου, λοιπόν, εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά να φάει το πρωινό του, στρέψου στη λατρεμένη πραλίνα! Απλώσέ τη όπου θέλεις. Πάνω σε μια κρέπα ή σε μια φέτα ψωμιού ολικής αλέσεως. Το μικρό σου θα τη φάει και θα πάρει τη γεύση και την ενέργεια που χρειάζεται!

SUPER SPREAD OLYMPOS 6



Όπως έμαθες, λοιπόν, η γεύση εξαπλώνεται και το μυστικό για να φάει το μικρό σου το πρωινό του «κρύβεται» στο Super Spread. Είτε επιλέξεις το μοναδικό ταχίνι με μπισκότο, είτε προτιμήσεις το φυστικοβούτυρο και την πραλίνα φουντουκιού με stevia, το σίγουρο είναι πως και τα τρία νέα αυτά προϊόντα «γεμίζουν» το στόμα -και το στομάχι- με απόλαυση και ενέργεια, αφού περιέχουν συστατικά όπως το φιστίκι, το ταχίνι και τα φουντούκια. Αυτός είναι, μάλλον, ο λόγος που ούτε τα παιδιά μας -αλλά ούτε και εμείς οι ίδιοι- μπορούμε να τους αντισταθούμε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved