Ενθαρρύνετε το μωρό να τρώει μόνο του

Ένα μήνα αφότου ξεκινήσει το μωρό τις στερεές τροφές, το μωρό θα έχει μάθει να τρώει από κουτάλι και όταν φτάσει στο στάδιο που θα τρώει δύο γεύματα την ημέρα, θα ανοίγει πρόθυμα το στόμα για να φάει.

Ενθαρρύνετε το μωρό να τρώει μόνο του

Όταν το μωρό θέλει να φάει μόνο του, θα σας το δείξει: θα σας αρπάξει το κουτάλι από το χέρι. Αφήστε να πειραματιστεί και προετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε την ακαταστασία. Ενθαρρύνετε το να μάθει να τρώει μόνο του, γιατί αυτό αποτελεί ένα τεράστιο βήμα στην ανάπτυξή του , τόσο από σωματική όσο και από διανοητική άποψη, ενώ ταυτόχρονα δίνει στο μωρό την αίσθηση επιτεύγματος και αυτοπεποίθησης. Θα το βοηθήσει να γίνει πιο επιδέξιο και να συντονίζει τους μυς και τις κινήσεις του.

Τίποτα δεν επιταχύνει το συντονισμό ματιού κα χεριού καλύτερα από την κίνηση με την οποία το μωρό φέρνει μια κουταλιά φαγητό στο στόμα του.

Το μωρό θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να αναπτύξει την ικανότητα να τρώει μόνο του. Το φαγητό θα είναι παιχνίδι γι’ αυτό και εσείς ίσως ανησυχείτε καθώς θα υπάρχει περισσότερο φαγητό στο πάτωμα παρά στο στομάχι του μωρού. Η φύση όμως το έχει φροντίσει αυτό. Την εποχή που το παιδί αρχίζει να τρώει μόνο του, η αρχική αναπτυξιακή του έκρηξη αρχίζει να επιβραδύνεται και έτσι χρειάζεται λιγότερο φαγητό.

Μέχρι να τα καταφέρνει να βάζει με επιτυχία το φαγητό στο στόμα του, να έχετε και εσείς ένα κουτάλι για να το βοηθάτε. Όταν δεν μπορεί να γεμίσει το κουτάλι του δίνετέ του εσείς το δικό σας γεμάτο κουτάλι.

Είναι σημαντικό να μην έχετε ένταση την ώρα των γευμάτων. Αυτό θα είναι ευκολότερο αν δεν αφιερώνετε πολύ χρόνο στην προετοιμασία του φαγητού και μετά το φέρετε βαρέως όταν το μωρό δεν τρώει και αν παίρνετε κάποια μέτρα για να μην έχετε πολύ καθάρισμα μετά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved