Μωρό που πετάει φαγητό; 5 τρόποι να αντιμετωπίσετε την κατάσταση

Το μικρό σας κάθε φορά που του βάζετε το πιάτο με το φαγητό μπροστά του, αρχίζει να το πετάει εδώ και εκεί με το κουτάλι.

Μωρό που πετάει φαγητό; 5 τρόποι να αντιμετωπίσετε την κατάσταση

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να σταματήσει να το κάνει αυτό; Να σταματήσει να πετάει το φαγητό στο πάτωμα ή να αρνείται πεισματικά να το δοκιμάσει κάνοντάς σας «νάζια» και γκρινιάζοντας με νεύρα;

Ορίστε 5 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να μάθετε στο παιδί σας ότι το φαγητό το τρώμε και ότι δεν το πετάμε στο πάτωμα!

1. Αντιπερισπασμός
Το καλύτερο και πιο παλιό κόλπο. «Να το αεροπλανάκι... ουιιιιιιι!», λέμε οι περισσότεροι γονείς, γουρλώνοντας τα μάτια και κάνοντας αστεία φωνή.

2. Απλά αγνοήστε το
Σίγουρα δεν θα το κάνει ξανά αν δεν του δώσετε σημασία. Ό,τι και αν κάνει το κάνει για να τραβήξει τη δική σας προσοχή, αν δεν το κάνει το πιο πιθανό είναι να σταματήσει να πετά το φαγητό του.

FAGITO

3. Ζητήστε να καθαρίσουν το χαμό (αν πρόκειται για νήπια)
Αν έχει ρίξει φαγητό απλά ζητήστε του να καθαρίσει τον «χαμό» μόνο του. Να είστε σίγουρη ότι δεν θα το κάνει ξανά.

4. Αποσύρετε το φαγητό από μπροστά του
Μόλις τοποθετήσετε το πιάτο μπροστά του και αρχίσει να πετά το φαγητό, χωρίς να μιλήσετε και χωρίς να αλλάξετε το ύφος σας αποσύρετε το πιάτο από μπροστά του λέγοντας «Το φαγητό είναι για να το τρώμε!». Μόλις περάσουν 10-60 δευτερόλεπτα βάλτε ξανά το πιάτο μπροστά του. Συνεχίστε την ίδια τακτική χωρίς νεύρα. Θα δείτε ότι αξίζει τον τρόπο.

5. Απλά περιμένετε
Περιμένετε μέχρι να περάσουν τα νεύρα. Ό,τι κάνουν τα παιδιά με νεύρα, τελειώνουν γρήγορα. Δεν διαρκούν πολύ. Οπότε απλά δώστε του χρόνο και περιμένετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved