Τα φρούτα και τα λαχανικά σε κονσέρβα βλάπτουν την υγεία των παιδιών;

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητα στην καθημερινή διατροφή των παιδιών και των ενηλίκων. Τι ισχύει όμως με τα κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά;

Τα φρούτα και τα λαχανικά σε κονσέρβα βλάπτουν την υγεία των παιδιών;

Ερευνητές από την Καλιφόρνια που ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες 42.000 Αμερικανών, ανάμεσα τους και παιδιά, από το 2001 έως 2010 κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες που έτρωγαν κονσερβοποιημένα λαχανικά και φρούτα είχαν ισορροπημένα επίπεδα πίεσης και ζαχάρου στη διατροφή τους!

Ειδικότερα, οι ενήλικοι που κατανάλωναν φρούτα και λαχανικά σε κονσέρβα είχαν μέσο όρο 49 βαθμολογία στην ποιότητα της διατροφής, σε σύγκριση με το 47,4 όσων δεν τρώγανε φρούτα και λαχανικά. Για τα παιδιά που κατανάλωναν φρούτα και λαχανικά σε κονσέρβα η ποιότητα της διατροφής τους άγγιζε το 45,8, σε σύγκριση με το 43,3 όσων παιδιών δεν έτρωγαν κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά. Περίπου το 11% των ατόμων που μελετήθηκαν έτρωγε λαχανικά και φρούτα σε κονσέρβα σχεδόν καθημερινά.

«Με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, μπορεί κανείς να αφαιρέσει από τη καθημερινή του διατροφή, προϊόντα χαμηλής θρεπτικής αξίας, » επισήμανε η καθηγήτρια Marjorie Freedman, του Πανεπιστημίου «San Jose State» στην Καλιφόρνια.

«Ως εκ τούτου, είναι λογικό ότι όσοι καταναλώνουν κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά - πιθανότατα σε συνδυασμό με άλλα είδη φρούτων και λαχανικών - να έχουν υψηλότερη πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών ουσιών και να κάνουν μία πιο ποιοτική διατροφή", συμπλήρωσε η ίδια στο «Reuters Health».

Η μελέτη δεν αποδεικνύει φυσικά πως τα φρούτα και λαχανικά σε κονσέρβα μπορεί να είναι πιο υγιεινά από τα φρέσκα. Μια υγιεινή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει 7-10 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, την οποία όμως πολλοί λίγοι ακολουθούν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved