Κολατσιό στο σχολείο: Συνταγές για μία εβδομάδα

Bigstock

Πέντε συνταγές για αλμυρό και γλυκό κολατσιό. 

Όπως κάθε εβδομάδα και αυτήν την Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για το κολατσιό όλης της εβδομάδας.

Να σας θυμίσουμε ότι το κολατσιό στο σχολείο είναι ένα σημαντικό γεύμα στη διατροφή του παιδιού. Αρχικά είναι πηγή ενέργειας και κρατά τα παιδιά χορτάτα τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο. Επίσης είναι πηγή θρεπτικών συστατικών τα οποία είναι απραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Πέντε συνταγές για κολατσιό στο σχολείο

Δευτέρα

Μπισκότα με μπανάνα, φυστικοβούτυρο και βρόμη

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κ.σ. γεμάτη φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση:

Βγάλτε τις φλούδες από τη μπανάνα και κόψτε τις σε μικρά κομματάκια, Πιέστε τις με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο τη βρόμη και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε ξανά.

Για να φτιάξετε τα μπισκότα βάλτε μία κουταλιά από το μείγμα στο ταψί, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και επαναλάβετε για όλο το μείγμα. Ψήστε στους 180 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Τρίτη

Ενεργειακές μπουκίτσες με κακάο, χουρμάδες και κάσιους

Υλικά:

  • 2 κούπες χουρμάδες
  • ½ κούπα pecans
  • ½ κούπα άψητα κάσιους
  • 2 κ.τ.σ άγλυκο κακάο
  • ½ κ.γ.γ αλάτι
  • 2 κ.τ.σ αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 κ.τ.σ γάλα αμυγδάλου
  • ½ κ.τ.γ υγρή βανίλια

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Τετάρτη

Τυροπιτακια με ανθότυρο και γιαούρτι

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • λίγο αλάτι
  • ανθότυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ζυμώστε όλα τα υλικά εκτός από το ανθότυρο. Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, φτιάξτε τυροπιτάκια που θα γεμίσετε με ανθότυρο. Ψήστε, αφήστε τα να κρυώσουν και είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

Πέμπτη

Μπάρες δημητριακών με χουρμάδες

Υλικά

  • 2 κούπες χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 3/4 κούπας κάσιους
  • 1/4 κούπας φυστικοβούτυρο
  • 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα
  • 2 κ.τ.σ κακάο άγλυκο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ομογενοποιήστε τα υλικά σας, αλέθοντάς τα.
Απλώστε το μείγμα σας σε ένα τετράγωνο μικρό ταψάκι, σκεπάστε το με μια ζελατίνη και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Έπειτα κόψτε με ένα μαχαιράκι τις μπάρες σας, αποθηκεύστε τις σε ένα μπολ και πάντα στο ψυγείο.

Παρασκευή

Πιτάκια με τυρί και σπανάκι

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 1/2 κούπες φέτα τριμμένη
  • 1 σπανάκι ζεματισμένο
  • 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • λίγο πιπέρι
  • (νερό για το ζυμάρι)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε την τριμμένη φέτα, το ζεματισμένο σπανάκι, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, με λίγο αλάτι, 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο και νερό κουταλίτσα-κουταλίτσα μέχρι να φτιάξετε ένα σφιχτό ζυμάρι. Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, ανοίξτε τη σε φύλλο.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, αέρα. Κόψτε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια και γεμίστε τα με το μείγμα της φέτας. Κλείστε τα φτιάχνοντας τριγωνάκια. Πατήστε τις άκρες με ένα πιρούνι.

Ψήστε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά η κάθε πλευρά).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved