Καλοκαιρινά pancakes για το πρωινό των παιδιών - Απίθανες ιδέες

Ιδέες για εντυπωσιακά καλοκαιρινά pancakes που θα ξετρελάνουν τα παιδιά. 

Καλοκαιρινά pancakes για το πρωινό των παιδιών - Απίθανες ιδέες

Το πρωινό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και το καλοκαίρι που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο, είναι ευκαιρία να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο για πιάτα θρεπτικά που θα τα ενθουσιάσουν.

Τι σας προτείνουμε; Pancakes σπιτικά, αφράτα και καλοκαιρινά!

https://www.instagram.com/p/CNHlVVgFoUu

Στο διαδίκτυο υπάρχουν διάφορες συνταγές για pancakes, άλλες με περισσότερα υλικά, άλλες με λιγότερα, άλλες πιο μπελαλίδικες και άλλες που γίνονται σε χρόνο dt. Από τις πιο εύκολες και σίγουρα πετυχημένες είναι η παρακάτω:

Θα χρειαστείτε:

  • 1 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder

Τι πρέπει να κάνετε:

Βάλτε το βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολ και ζεστάνετέ στο φούρνο μικροκυμάτων. Εναλλακτικά, μπορείτε να το λιώσετε και σε ένα μπρίκι στο μάτι της κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατέψτε με το σύρμα, Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι και το baking powder και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, βάζοντας όμως αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και baking powder, τα pancakes θα βγουν ακόμα πιο αφράτα.

Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και αφού λιώστε, αλείψτε όλη την επιφάνεια του τηγανιού με μία χαρτοπετσέτα. Βάλτε μία κουταλιά από το μείγμα, αφήστε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε το pancake για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Με αυτήν την ποσότητα θα βγουν περίπου έξι pancakes.

Καλοκαιρινά pancakes: Ιδέες διακόσμησης

Πώς θα φτιάξετε καλοκαιρινά pancakes; Είναι πολύ απλό! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα, σταγόνες σοκολάτας και άλλα υλικά και να συνθέσετε απίθανα πιάτα που θα εντυπωσιάσουν τα μικρά σας, από καβουράκια και ψαράκια μέχρι ήλιους και ακροθαλασσιές.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε. Εμείς πάντως έχουμε συγκεντρώσει στην παρακάτω gallery μερικές ιδέες που βρήκαμε στο Instagram και όχι μόνο, για να εμπνευστείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved