Πώς θα φάνε τα παιδιά το αβοκάντο; Ιδέες για ευφάνταστα πιάτα

Πιάτα με αβοκάντο που θα εντυπωσιάσουν μεγάλους και παιδιά.

Πώς θα φάνε τα παιδιά το αβοκάντο; Ιδέες για ευφάνταστα πιάτα
Instagram / vbhealthylifestyle

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα και έχει μάλιστα και τη δική του μέρα. Στην Αμερική η 31η Ιουλίου έχει και επίσημα θεσπιστεί ως Ημέρα Αβοκάντο και μπορεί η γιορτή αυτή να είναι άγνωστη στην Ελλάδα, αλλά είναι αφορμή να μιλήσουμε για τα απίθανα οφέλη του κρεμώδες αυτού φρούτου και να δούμε τρόπους να το εντάξουν και τα παιδιά στη διατροφή τους.

Αβοκάντο: Τα οφέλη για τα παιδιά

Με 20 βιταμίνες και μέταλλα, γεμάτο φυτικές ίνες και υγιή λίπη, το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας. Περιέχει βιταμίνες B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K, φολικό οξύ, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο και πολλά ακόμα συστατικά που θα δώσουν στο παιδί ενέργεια.

Επίσης, το αβοκάντο περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά τα οποία σύμφωνα με έρευνες ενισχύουν την εγκεφαλική ανάπτυξη αλλά και την όραση του παιδιού. Τα πολυακόρεστα λιπαρά μπορούν επιπλέον να βοηθήσουν στη μείωση της κακής χοληστερόληςκαι θεωρούνται «σύμμαχος» στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Το αβοκάντο είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, το οποίο σημαίνει ότι παρατείνει την αίσθηση κορεσμού του παιδιού, ενώ παράλληλα οι φυτικές ίνες ωφελούν και τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος του παιδιού.

Τέλος, η κατανάλωση του αβοκάντο μαζί φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βοηθά τα παιδιά να απορροφήσουν καλύτερα τα λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες A, D, K και E που περιέχουν.

Ευφάνταστα πιάτα με αβοκάντο για παιδιά

Το αβοκάντο είναι μαλακό με ήπια γεύση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πληθώρα συνταγών για σνακ ή να το φάτε ακόμα και σκέτο.

Για τα παιδιά που ειδικά στην νηπιακή ηλικία γίνονται λίγο πιο περίεργα με το φαγητό, σας προτείνουμε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να αξιοποιήσετε τα ώριμα αβοκάντο που έχετε σπίτι για να φτιάξετε ευφάνταστα πιάτα.

Δείτε μερικές ιδέες που βρήκαμε στο Instagram και πάρτε ιδέες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved