Κάθε πότε πρέπει να τρώνε αυγό τα παιδιά

Τελικά είναι ασφαλές για τα παιδιά να τρώνε αυγά για πρωινό κάθε μέρα;

Κάθε πότε πρέπει να τρώνε αυγό τα παιδιά

Αυγά οφέλη

Τα αυγά είναι μία άριστη πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Παρέχουν απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και δεν μπορεί να δημιουργήσει ο ίδιος.

Επίσης παρέχουν αμέτρητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία: τη βιταμίνη Α που είναι σημαντική για την υγεία των ματιών, των οστών και των δοντιών, τη βιταμίνη D που υποστηρίζει τα υγιή οστά και δόντια και το ιώδιο που είναι σημαντικό για τη λειτουργία του θυρεοειδή.

augo paidi

Από ποια ηλικία τα παιδιά μπορούν να τρώνε αυγό;

Συστήνεται από τον 10ο μήνα ζωής, το παιδί να ξεκινά να καταναλώνει τον κρόκο πρώτα μόνο και μετά τους 12 μήνες και το ασπράδι.

Είναι σημαντικό το αυγό να είναι πάντα καλά βρασμένο, σφιχτό και όχι μελάτο για να αποφύγουμε τυχόν μόλυνση από το μικρόβιο της σαλμονέλας.

Το ξεκινάμε αργά και σταδιακά αυξάνοντας από μισό κουταλάκι, ώστε αν παρουσιάσει αλλεργία να μην είναι πολύ έντονη.

Πόσα αυγά είναι καλό να τρώει ένα παιδί ανά εβδομάδα;

Γενικά θα συστήναμε ότι για παιδιά μικρότερα των 2 χρόνων, τα 3 έως 5 αυγά την εβδομάδα είναι μία λογική αλλά και ωφέλιμη ποσότητα.

Μετά τα 2 χρόνια που ξεκινά φυσιολογικά η διαδικασία της αθηρωμάτωσης στον ανθρώπινο οργανισμό, ίσως χρειαστεί μια σχετική προσοχή κυρίως σε παχύσαρκα ή υπέρβαρα παιδιά με υπερχοληστερολαιμία που οφείλεται πρωτίστως στην κακή ποιότητα διατροφής ή και σε γενετικούς παράγοντες (ιστορικό).

Εκεί συστήνεται ως πιο ορθή η κατανάλωση 2-3 ολόκληρων αυγών την εβδομάδα.

augo diatrofi paidiou

Αυγό και χοληστερόλη

Η χοληστερόλη είναι μία λιπαρή ουσία που βρίσκεται στα αυγά και πολλές ακόμα ζωικές τροφές.

Οι ειδικοί συνιστούν τα παιδιά να μην προσλαμβάνουν περισσότερα από 300mg χοληστερόλης την ημέρα συνολικά από τη διατροφή τους, συνεπώς το εάν το παιδί μπορεί να τρώει καθημερινά αυγό, εξαρτάται και από τις υπόλοιπες τροφές που περιλαμβάνονται στο ημερήσιο διαιτολόγιο του.

Ένα αυγό περιέχει 187 mg χοληστερόλης.

Με πληροφορίες από: healthyeating.sfgate.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved