Πασχαλινό τρίχρωμο smoothie για παιδιά με τρία διαφορετικά φρούτα

  • Μια απλή συνταγή για smoothie
  • Τα οφέλη των συστατικών
  • Τι θα χρειαστείτε και πώς θα το φτιάξετε
Πασχαλινό τρίχρωμο smoothie για παιδιά με τρία διαφορετικά φρούτα

Μια απλή συνταγή για smoothie

Αυτή η απλή συνταγή είναι γίνεται αρκετά εύκολα. Κάθε στρώση αποτελείται από διαφορετικά παγωμένα φρούτα, παγάκια, γάλα, νερό! Τόσο απλά!

Βατόμουρα, φράουλες και ανανάς

Τα βατόμουρα δημιουργούν το βαθύ μωβ, οι φράουλες απαλό παστέλ ροζ και ο ανανάς το γλυκό κίτρινο. Χρώματα που μόλις τοποθετηθούν στο ποτήρι θα κάνουν τα μικρά σας να ενθουσιαστούν.

Τα οφέλη των συστατικών

Τα θρεπτικά συστατικά που έχουν τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε στο smoothie που θα φτιάξετε πολλά. Δείτε τα αναλυτικά και ανά φρούτο παρακάτω:

Ανανάς: Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, ένα πολύτιμο συστατικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, παρέχει σημαντική ποσότητα μαγγανίου και τέλος περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρωμελίνη και το οποίο διευκολύνει τη διάσπαση των τροφών, κυρίως των πρωτεϊνών.

Βατόμουρα: Τα βατόμουρα έχουν χαρακτηριστεί «υπετροφή» λόγω των ευεργετικών για τον οργανισμό ιδιοτήτων που συγκεντρώνουν. Ένα φλιτζάνι βατόμουρα δίνει έως και 8 γραμμάρια φυτικών ινών, αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Κ και τέλος περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Φράουλες: Οι φράουλες είναι ακόμη μία σούπερ τροφή που δεν πρέπει να λείπει από το διατροφολόγιό μας. Περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο, φολικό οξύ, αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή που προστατεύουν από χρόνιες παθήσεις, και έχουν περισσότερη βιταμίνη C και από το πορτοκάλι.

Τι θα χρειαστείτε και πώς θα το φτιάξετε

smoothie fraoules

Για να φτιάξετε ένα μεγάλο και λαχταριστό ποτήρι πασχαλινού smoothie θα χρειαστείτε:

  • 9 παγάκια
  • 9 κ.τ.σ γάλα καρύδας, αμυγδάλου ή ό,τι γάλα θέλετε εσείς
  • 9 κ.τ.σ νερό
  • 1/2 κούπα παγωμένα κομμάτια ανανά
  • 1/2 κούπα παγωμένες φράουλες κομμένες σε κομμάτια
  • 1/2 κούπα παγωμένα βατόμουρα

Πώς θα το φτιάξετε:

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα φτιάξετε το smoothie σας με τρία διαφορετικά βήματα.

Βήμα 1ο: Βάλτε στο μπλέντερ 3 παγάκια, 3 κ.τ.σ γάλα 3 κ.τ.σ. νερό και τον ανανά. Πολτοποιήστε και βάλτε το μείγμα σε ένα ποτήρι.

Βήμα 2ο: Πλύντε το μπλέντερ και βάλτε μέσα 3 παγάκια, 3 κ.τ.σ γάλα 3 κ.τ.σ. νερό και τις φράουλες. Πολτοποιήστε και βάλτε το μείγμα στο ποτήρι που πριν ρίξατε πρώτο το μείγμα με τον ανανά.

Βήμα 3ο: Πλύντε το μπλέντερ και βάλτε μέσα 3 παγάκια, 3 κ.τ.σ γάλα 3 κ.τ.σ. νερό και τα βατόμουρα. Πολτοποιήστε και βάλτε το μείγμα στο ποτήρι με τα δύο προηγούμενα smoothies.

Αφού βάλετε και το τρίτο στρώμα μείγματος, διακοσμήστε με πολύχρωμα παγάκια και δώστε το στα μικρά σας.

πηγή συνταγής και φωτογραφιών: amyshealthybaking.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved