Με απλά υλικά και έτοιμη σε λιγότερο από μισή ώρα, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη χωρίς να ιδρώσεις στην κουζίνα.
Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να περάσω ώρες στην κουζίνα. Η κόρη μου πεινάει (συνέχεια), ο άντρας γυρνάει εξίσου κουρασμένος, κι εγώ θέλω κάτι γρήγορο, ελαφρύ αλλά και νόστιμο. Η τονομακαρονάδα είναι η απάντηση. Δροσερή, καλοκαιρινή, με υλικά που συνήθως έχουμε ήδη στο ντουλάπι και το ψυγείο. Μου έχει «σώσει» το απόγευμα αμέτρητες φορές, κι ειλικρινά δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτήν!
Τι να μαγειρέψω σήμερα: Ιδέες για όλη την οικογένεια
Τη μοιράζομαι με εσάς, που τρέχετε όλη μέρα αλλά δεν θέλετε να συμβιβάζεστε στο θέμα του φαγητού.
7 μέρες – 14 γεύματα: Ο πλήρης οδηγός για μεσημεριανό και βραδινό
Θέλουμε να ταΐσουμε καλά την οικογένεια, χωρίς να αγχωθούμε ή να ανάψουμε φούρνους μέσα στον καύσωνα. Αυτή η συνταγή ετοιμάζεται μέσα σε 15-20 λεπτά, δεν απαιτεί καθόλου πολύωρο μαγείρεμα πέρα από το βράσιμο των μακαρονιών και την προετοιμασία της σάλτσας.
Προετοιμασία: 20'
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια (ιδανικά πέννες ή φουσίλι)
- 1 μεγάλη κονσέρβα τόνο
- 1 κόκκινο μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από τον τρίφτη
- Ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- ή 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγη κανέλα σε σκόνη
Βήματα
-
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και ζεματίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
-
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε με ελαιόλαδο.
-
Ρίχνουμε τον πελτέ ή τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κανέλα και βράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
-
Αφού χυλώσει, ρίχνουμε τον τόνο - αφού πρώτα τον έχουμε πιέσει με ένα πιρούνι σε ένα πιάτο.
-
Αφού πάρει μια βράση και χυλώσει λίγο ακόμη η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.