Πώς ωφελεί η μουσική την ανάπτυξη του μωρού; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η μουσική έχει πολλά οφέλη για την ψυχολογία και την ανάπτυξη ενός μωρού. Δείτε γιατί πρέπει να την εντάξετε στην καθημερινότητά του.

Ανεξάρτητα από το εάν τραγουδάτε νανουρίσματα στο μωρό σας, εάν βάζετε το αγαπημένο του τραγούδι στο YouTube ή εάν απλά τραγουδάτε την πρώτη μελωδία που σας έρχεται στο μυαλό, το βέβαιο είναι ότι η μουσική έχει πολλά οφέλη για το μωρό και την ανάπτυξή του.

Σε μία μελέτη που έγινε το 2013 από το Journal Pediatrics, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι η ζωντανή μουσική και τα νανουρίσματα συνέβαλαν στη βελτίωση των ζωτικών ενδείξεων του μωρού ενώ παράλληλα ενισχύουν το δέσιμο μεταξύ γονέων και παιδιών. Επιπλέον, η μουσική και τα νανουρίσματα συμβάλλουν και στην καταπολέμηση του στρες που νιώθουν οι γονείς.

Αντίστοιχα, ερευνητές στο McMaster University του Κανάδα, αναφέρουν ότι 6 μηνών μωρά που παρακολουθούσαν ένα συγκεκριμένο μάθημα μουσικής, ανέπτυξαν επικοινωνιακές δεξιότητες και κοινωνική συμπεριφορά που δεν είχαν αναπτύξει τα μωρά που δεν παρακολούθησαν αυτό το μάθημα.

Επιπλέον, η μουσική βελτιώνει τις γνωστικές δεξιότητες, τη μνήμη και μαθαίνει στα παιδιά τον ρυθμό ακόμα και την αριθμητική. Σε μία έρευνα, τα μωρά ηλικίας 8 μηνών μπορούν να αναγνωρίσουν τα αποσπάσματα ενός τραγουδιού δύο εβδομάδες μετά από όταν το ακούσει.

Τέλος, η μουσική βοηθάει τα μωρά να εκφραστούν, δεδομένου ότι ακόμα δεν ξέρουν να μιλάνε. Μάλιστα, σε μία έρευνα που έγινε το 2008, ακόμα και τα μωρά 5 μηνών μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ χαρούμενης και λυπημένης μουσικής.

Πηγή: bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved