Ανάπτυξη παιδιού: Επικοινωνία και πρώτα λογάκια στους 16 μήνες

Ο ειδικός αναφέρει ότι στους 16 μήνες το παιδί έχει κατακτήσει τις περισσότερες ικανότητες επικοινωνίας και όχι μόνο αυτό, μιμείται και αρκετές από τις καθημερινές δραστηριότητες που γνωρίζει.

Ανάπτυξη παιδιού: Επικοινωνία και πρώτα λογάκια στους 16 μήνες

Μίμηση και ομιλία- λόγος

Τώρα στους 16 μήνες το παιδί έχει αρχίσει να μιμείται τους ήχους των ζώων, πως κάνει η γάτα, πως κάνει το παπάκι.

Αρχίζει επίσης, να επαναλαμβάνει ακόμα περισσότερες απλές λέξεις όπως νερό-ψάρι, χωρίς να τις λέει πάντα καθαρά, αλλά να τις εννοεί.

Μίμηση και παιχνίδι

Σύμφωνα με τον ειδικό μέσα στα καθημερινά παιχνίδια το βασικό στοιχείο είναι η μίμηση. Θα πάρει το κουτάλι να ταΐσει την κούκλα του, θα φτιάξει ένα καφέ να πιούμε και θα τον προσφέρει.

Γνωρίζει όλα τα αντικείμενα και την πραγματική τους χρήση. Το καπέλο στο κεφάλι, τα γυαλιά στα μάτια, το κλειδί στην κλειδαριά. Έχει πολύ μεγάλη κατανόηση και γνώση των αντικειμένων που το περιτριγυρίζουν.

Μίμηση και κοινωνικές σχέσεις

Γνωρίζει και αναγνωρίζει μόνο του αυθόρμητα κοινωνικές δεξιότητες. Κάνει αντίο αυθόρμητα όταν φεύγει από ένα χώρο, στέλνει φιλάκι σε ένα αγαπημένο άτομο και κάνει παλαμάκια όταν του ζητηθεί. Γνωρίζει ακριβώς τι του λέμε και εκτελεί πάντα όλες τις εντολές που του ζητάμε.

Η μίμηση θα φέρει το λόγο και την ομιλία

Κάθε μωράκι για να μπορέσει να μιλήσει, θα πρέπει υποχρεωτικά να μάθει να μιμείται λέξεις, καταστάσεις, ήχους και ιστορίες.

Η μίμηση είναι ο προθάλαμος για να αναπτυχθεί ο λόγος και η ομιλία. Τώρα στους 16 μήνες αυτές οι ικανότητες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Βοηθήστε το παιδί σας σε κάθε ευκαιρία επικοινωνίας και ο λόγος σιγά σιγά θα έρθει.

Η γνώμη του ειδικού

Όλα τα παιδιά μιλούν, άλλα αργότερα, άλλα νωρίτερα. Οι 16 μήνες είναι μια σημαντική ηλικία που προσφέρεται να βοηθήσουμε τα μωρά μας να βελτιώσουν τις προγλωσσικές τους ικανότητες και να μάθουν σιγά σιγά να μιλούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved