Επτά δραστηριότητες για την κοινωνικοποίηση του μωρού (pics)

Η κοινωνικοποίηση του παιδιού ξεκινάει από όταν ακόμη αυτό είναι μωρό.

Επτά δραστηριότητες για την κοινωνικοποίηση του μωρού (pics)

Από την πρώτη στιγμή που ένα μωρό έρχεται στον κόσμο, ξεκινάει και η προσπάθεια προσαρμογής στο περιβάλλον γύρω του.

Όσο περνάνε οι μήνες, προσπαθεί όλο και περισσότερο να συναναστραφεί με τους ανθρώπους που βλέπει γύρω του και να αναπτύξει τις επικοινωνιακές του ικανότητες.

Σε αυτό το κομμάτι θα χρειαστεί και τη δική μας βοήθεια. Η κοινωνικοποίηση του παιδιού δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και ενασχόληση με αυτό. Τι μπορούμε να κάνουμε;

1. Μιλήστε του για τη μέρα σας

Μπορεί να νομίζετε ότι επειδή δεν ανταποκρίνεται στα όσα λέτε, δεν έχει και νόημα να του μιλάτε. Δεν ισχύει όμως αυτό. Μιλήστε στο μωρό σας για τη μέρα σας, για το τι κάνατε ή τι θα κάνετε, για το πόσο σας αρέσει να το αγκαλιάζεται αλλά και γενικά για ό,τι σχετίζεται με την καθημερινότητά σας.

2. Κοιτάξτε το μέσα στα μάτια

Η οπτική επαφή με το μωρό είναι πολύ σημαντική στην βρεφική του ηλικία. Είναι η αρχή της επικοινωνίας σας, του δίνει αυτοπεποίθηση και κάνει το μεταξύ σας δέσιμο, ακόμη πιο ισχυρό.

3. Βρείτε ένα αντικείμενο με το οποίο μπορεί να δεθεί συναισθηματικά

Το αντικείμενο αυτό μπορεί να είναι είτε κάποιο αρκουδάκι, είτε μία κουβερτούλα, κάτι που θα το κάνει να αναπτύξει μία σχέση μαζί του.

4. Ανταποκριθείτε στο κλάμα του

Το κλάμα είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας για ένα μωρό. Όταν ανταποκρίνεστε σε αυτό, το μωρό σας νιώθει ότι το καταλαβαίνετε και έτσι σιγά σίγα "χτίζετε" και την μεταξύ σας επικοινωνία.

5. Ανταποκριθείτε στις συλλαβές και στις ακαταλαβίστικες λεξούλες του

Λίγο πριν πει τις πρώτες του λεξούλες, το μωρό, στην προσπάθειά του να μιλήσει, λέει κάποιες συλλαβές, κραυγές ή ακαταλαβίστικες λέξεις. Μπορεί να μην καταλαβαίνετε ακριβώς τι θέλει να σας πει, αλλά μην του το δείξετε. Αντιθέτως, δείξτε ενδιαφέρον για όσα σας λέει και προσπαθήστε να να συνεχίσετε την "κουβέντα".

6. Γνωρίστε το σε άλλα μωρά

Στο επόμενο παιδικό πάρτι, οικογενειακή μάζωξη ή βόλτα στην παιδική χαρά, γνωρίστε το μωρό σας σε άλλα παιδάκια και συνομήλικα μωράκια. Είναι ένα πρώτο βήμα που θα βοηθήσει και στην μετέπειτα κοινωνικοποίησή του.

7. Χρησιμοποιήστε τον καθρέφτη

Ο καθρέφτης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για το μωρό σας. Σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη μαζί του και συστήσετέ του τον εαυτό του! Θα αποκτήσει εικόνα για το πώς είναι το ίδιο σε σχέση με το περιβάλλον γύρω του.

Πηγή: momjunction.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved