Απίστευτο! Είναι αλλεργική στην… εγκυμοσύνη!

Και όμως η Αντρεα Μακ Εουαν, κόντεψε να πεθάνει όταν έμεινε έγκυος γιατί είχε αλλεργία στην εγκυμοσύνη!

Απίστευτο! Είναι αλλεργική στην… εγκυμοσύνη!

Η Μακ Εουαν, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνη της, υπέφερε από πάρα πολλούς εμετούς εξαιτίας των οποίων έπρεπε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για περίπου τρεις μήνες ενώ ταυτόχρονα έχανε πάρα πολλά κιλά.

Και τα προβλήματά της δεν σταμάτησαν εκεί. Οι πολλοί εμετοί της δημιούργησαν και άλλα προβλήματα. Καταστράφηκαν τα μπροστινά της δόντια και σκίστηκε ο οισοφάγος της!

Η ίδια δήλωσε στον τύπο: «Υπέφερα με πάρα πολλούς εμετούς και ναυτία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ανακαλύψαμε ότι έπασχα από ένα σύνδρομο το οποίο ονομάζεται hyperemesis gravidarum κάτι σαν αλλεργική αντίδραση στην εγκυμοσύνη».

Η Μακ Εουαν, άρχισε να νιώθει άσχημα, όταν ήταν περίπου ήταν 3 εβδομάδων.

Συνολικά σε όλη της την εγκυμοσύνη νοσηλεύτηκε περίπου 10 φορές στο νοσοκομείο. Κάποιες από αυτές για μεγάλο χρονικό και άλλες για μικρότερο. Η Αντρεα, δεν μπορούσε ούτε να φάει αλλά ούτε και να πιει νερό. Ετσι έπρεπε να πηγαίνει στο νοσοκομείο γιατί ήταν αφυδατωμένη και σκελετωμένη.

Κάποια στιγμή, η αδυναμία της είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, που δε μπορούσε ούτε να σηκωθεί και να πάει μέχρι το μπάνιο του σπιτιού της.

Κόντεψε να πεθάνει από την ταλαιπωρία, την εξάντληση και την αφυδάτωση.

Οι γιατροί για να αντιμετωπίσουν αυτό το σπάνιο φαινόμενο, της χορηγήσαν στεροειδή ώστε να περιοριστεί η ζημιά στον οισοφάγο, ενώ εξαιτίας των εμετών, της τοποθέτησαν και σωλήνα σίτισης για να μπορέσει να τρέφεται. Ταυτόχρονα της χορήγησαν φάρμακα για τη ναυτία, τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπείες.

Οταν τελικά πέρασαν οι εννέα μήνες, η Αντρεα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι. Η ίδια δήλωσε πως όταν είδε τον γιο της σκέφτηκε ό,τι κι αν πέρασε γι’ αυτό το πλασματάκι, άξιζε.

Μετά τη γέννηση του γιού της, της πέρασαν όλα. Σα να έκλεισε κάποιος διακόπτης.

Η Αντρεα εξαιτίας της κατάστασής της έχασε ένα μωρό σε προηγούμενη εγκυμοσύνη, όταν ήταν περίπου 20 εβδομάδων. Μετά την ταλαιπωρία της, η Αντρεα, συμβουλεύει όλες τις έγκυες γυναίκες σε περίπτωση που νομίζουν ότι πάσχουν από το ίδιο σύνδρομο (hyperemesis gravidarum) να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved