Βόλτα στο μουσείο με τα παιδιά: Πώς να μην είναι μια… βαρετή εμπειρία!

Τι καλή ιδέα να επισκεφτείς ένα μουσείο με τα παιδιά! Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να τους δείξουμε τον κόσμο της τέχνης, να εξασκήσουμε τις παρατηρητικές τους ικανότητες και να τονώσουμε την περιέργειά τους.

Βόλτα στο μουσείο με τα παιδιά: Πώς να μην είναι μια… βαρετή εμπειρία!

Όλο και περισσότερα μουσεία παντού καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για να προσαρμόσουν τις εκθέσεις τους έτσι ώστε τα παιδιά και οι ενήλικες να τα εκτιμήσουν. Πολλά μουσεία πλέον είναι αποκλειστικά αφιερωμένα στα παιδιά.

Τα μουσεία είναι τόσο πλούσια σε πληροφορίες. Κατά την επίσκεψή τους, μπορείτε να μάθετε πολλά πράγματα σχετικά με ένα συγκεκριμένο γεγονός, ιστορική περίοδο, προσωπικότητα κ.ά ανάλογα με το μουσείο που επισκέπτεστε.

Με το μωρό στο μουσείο

Είναι πολύ ωραίο να περπατάτε με τα μωρά σας στα μουσεία κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους. Με αυτόν τον τρόπο, βιώνουν έναν εντελώς νέο και πολύ διεγερτικό κόσμο. Μερικά μουσεία, μάλιστα, προσφέρουν εργαστήρια μουσικής, ήχου και εικόνας για μωρά.

Tips για να είναι μια επιτυχημένη επίσκεψη

Βρείτε μια έκθεση σχετική με τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας: Ο γιος σας αγαπά τους δεινοσαύρους; Μην τον πάρετε σε ένα μουσείο για την παράδοση. Ενώ η έκθεση μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα για άλλα παιδιά, δεν θα έχει την ίδια άποψη και το δικό σας παιδί κι έτσι η βόλτα αυτή μπορεί να στεφθεί από… αποτυχία.

Σχεδιάστε καλά την επίσκεψή σας: Δείτε αν υπάρχουν ειδικές δραστηριότητες, μια χειροτεχνία ή ένα εργαστήριο την ημέρα της επίσκεψής σας. Αυτό θα προσθέσει στην επίσκεψή σας και θα επιτρέψει στο παιδί σας να συμμετέχει ενεργά σε ένα περιβάλλον όπου συνήθως είναι θεατής.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις ημέρες με πολύ κόσμο: Με αυτόν τον τρόπο θα απολαύσετε περισσότερο την επίσκεψή σας και οι ξεναγοί του μουσείου θα είναι πι εύκαιροι να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Περιορίστε τις προσδοκίες σας: Μην περιμένετε να περάσετε όλη την ημέρα στο μουσείο με τα παιδιά σας. Προσπαθήστε ταπεινά να επισκεφθείτε μία ώρα ή μιάμιση ώρα.

Ένα μουσείο δεν είναι ιερό: Αφήστε τα παιδιά σας να κάνουν μια βόλτα χωρίς κήρυγμα και προειδοποίηση. Φυσικά, υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν, αλλά δεν πρέπει να υπερβάλετε. Οι διαδραστικές οι εκθέσεις που τους επιτρέπουν να αγγίζουν, να πειραματίζονται και να χειρίζονται αντικείμενα για να βρουν περισσότερες πληροφορίες είναι μια καλή επιλογή για τις πρώτες φορές.

Μην παραλείψετε να τραβήξετε μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες – αν σας επιτρέπουν- από την πρώτη αυτή σας επίσκεψή ή να αγοράσετε ένα μικρό αναμνηστικό από το πωλητήριο του μουσείου. Αν το παιδί σας δείξει ενδιαφέρον για το θέμα συνεχίστε να το συζητάτε και στο σπίτι, βρείτε βιβλία ή άλλες πληροφορίες σχετικές με αυτό, παροτρύνετε το να το μοιραστεί και με τους φίλους του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved