Μωρό 9 μηνών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ανάπτυξή του

Αν έχετε μωρό 9 μηνών τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο μας!

Μωρό 9 μηνών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ανάπτυξή του

Το μωρό σας μήνα με το μήνα μεγαλώνει, αναπτύσσεται και καταφέρνει να κάνει νέα πράγματα που σας κάνουν να χαμογελάτε και να ξαφνιάζεστε. Τι όμως μπορεί (και πρέπει) να κάνει ένα μωρό 9 μηνών;

Μπουσουλάει, στέκεται, κάθεται

Το μωρό σας μπορεί μπουσουλάει ή ακόμη και να στέκεται ή να περπατάει κρατώντας τα έπιπλα. Το να μαθαίνει να κάθετε είναι κάτι δύσκολο για εκείνο και συνάμα συναρπαστικό. Μην μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε ακόμη παπούτσια. Είναι πιθανό να μη θέλει να τα φοράει. Αφήστε το να περπατά ξυπόλητο, Είναι πιο εύκολο για εκείνα και έτσι θα μάθουν καλύτερη ισορροπία.

moro ennia minon 1

Θα τα θέλουν όλα δικά τους

Το μωρό σας σε αυτή την ηλικία αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι είναι δικό του και τι όχι ή τι θέλει και τι όχι. Για αυτό το λόγο άλλωστε μπορεί να γκρινιάζουν αν τους παίρνετε κάτι από τα χέρια. Αν θέλετε να πάρετε όμως, κάτι από τα χέρια τους, για να μην κλάψουν απλά δείξτε τους κάτι άλλο για να τους τραβήξετε τον ενδιαφέρον.

Μπαμπακίσματα

Μπορεί εσείς να πιστεύετε ότι τα μπαμπακίσματα του μωρού σας δεν έχουν νόημα, αλλά οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι με το μπαμπάκισμα ένα μωρό προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Απλά εμείς δεν μπορούμε να το καταλάβουμε ακόμη. Το μπαμπάκισμα αν προσέξετε ακολουθεί τον τόνο και τον ήχο της δικής μας φωνής ή των λέξεων που εμείς λέμε. Είναι σημαντικό να μιλάτε στα παιδιά σας σε αυτή την ηλικία και να τους διαβάζετε όσο το δυνατόν περισσότερα παραμύθια. Επίσης να τους τραγουδάτε. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα μωρά που λαμβάνουν περισσότερα ερεθίσματα από τραγούδια και ομιλίες τείνουν να μιλούν γρηγορότερα.

moro ennia minon 2

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στην ανάπτυξή του

  • Μιλήστε του και διαβάστε του παραμύθια
  • Τραγουδήστε του
  • Παίξτε με δαχτυλομπογιές
  • Παίξτε με παιχνίδια που μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο και με κρίκους
  • Το καλύτερο τραγούδι για αυτό το μήνα είναι το «Κεφάλι, ώμοι, γόνατα και δάχτυλα».

Κι αν δεν κάνει κάτι από τα παραπάνω;

Μην αγχώνεστε. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό. Εσείς θα πρέπει να συνεχίσετε να το ενθαρρύνετε να κάνει μικρά πραγματάκια κάθε φορά. Χρειάζεται τη δική σας προσοχή και επιμονή για να τα καταφέρει. Αν παρόλα αυτά παρατηρήσετε κάτι που δεν σας αρέσει, καλό να είναι να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο σας ή έναν ειδικό αναπτυξιολόγο.

Διαβάστε επίσης:
Η ανάπτυξη του βρέφους μήνα - μήνα σε φωτογραφίες

Μωρό 7 μηνών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι μπορεί να κάνει ένα μωρό 9 έως 12 μηνών

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved