Πώς να μετρήσετε σωστά το ύψος του παιδιού σας

Στην προσχολική ηλικία το παιδί σας επισκέπτεται τον παιδίατρο μια φορά το χρόνο, -αν δεν αρρωστήσει-, μπορεί όμως εσείς να θέλετε να μετράτε το ύψος και το βάρος του κάθε έξι μήνες.

Πώς να μετρήσετε σωστά το ύψος του παιδιού σας

Θα χρειαστείτε τη συνεργασία του, έτσι ώστε οι μετρήσεις να είναι ακριβείς, γι’ αυτό δώστε στις στιγμές αυτές έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πρώτα απ΄όλα βρείτε ένα μέρος μέσα στο σπίτι, όπου κάθε φορά θα κάνετε τη μέτρηση.

Ίσως προτιμήσετε να αγοράσετε ένα αναστημόμετρο, που θα κρεμάσετε στον τοίχο ή πίσω από κάποια πόρτα. Τα αναστημόμετρα έχουν συνήθως χρωματιστά σχέδια και διαβαθμίσεις του μέτρου 165 εκ. ενώ υπάρχει και χώρος για να σημειώνετε τις δικές σας μετρήσεις μαζί με την ημερομηνία και την ηλικία του παιδιού.

ipsos2

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάσα μιας πόρτας ή τον τοίχο. Αν όμως προτιμήσετε τη λύση αυτή, προσέξτε μην καλύψετε τις επιφάνειες αυτές με μπογιά στην περίπτωση που ξαναβάψετε το σπίτι. Είναι μεγάλη διασκέδαση, τόσο για σας όσο και για το παιδί σας να διαπιστώσετε πόσο έχει μεγαλώσει!

Για να μετρήσετε το ύψος του, βάλτε το να σταθεί όρθιο, χωρίς παπούτσια με την πλάτη στον τοίχο. Το κεφάλι του θα πρέπει να είναι στητό και το παιδί να κοιτάει ευθεία μπροστά του. Χρησιμοποιήστε ένα χάρακα, ένα βιβλίο ή κάποια άλλη επίπεδη και σταθερή επιφάνεια, ευθυγραμμίστε το με την κορυφή του κεφαλιού του και βάλτε στον τοίχο το σημάδι (από την κάτω μεριά του χάρακα ή του βιβλίου).

Διαβάστε επίσης
Υπολογίστε πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί σας!
Δύο τροφές που επηρεάζουν το ύψος του παιδιού

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved