Υπολογίστε πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί σας!

Δεν υπάρχει αποδεδειγμένος τρόπος για να προβλέψουμε το πόσο θα ψηλώσει ένα παιδί. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες φόρμουλες που μπορούν να παρέχουν στους γονείς μια λογική πρόβλεψη για την ανάπτυξη του παιδιού τους.

Υπολογίστε πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί σας!

Ο πιο δημοφιλής τρόπος να υπολογίσετε το ύψος του παιδιού σας είναι ο ακόλουθος:

Προσθέστε το ύψος της μητέρας και το ύψος του πατέρα σε εκατοστά.
Προσθέστε περίπου 13 εκατοστά για τα αγόρια, ή αφαιρέσετε 13 εκατοστά για τα κορίτσια.
Διαιρέστε τον αριθμό δια του 2.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή η μέθοδος δίνει σωστή πρόβλεψη για το πόσο θα ψηλώσει τελικά ένα παιδί, με περιθώριο λάθους της τάξης των 10 εκατοστών.

Θυμηθείτε, το ύψος ενός παιδιού ελέγχεται από γενετικούς παράγοντες. Επίσης τα παιδιά αναπτύσσονται με διαφορετικούς ρυθμούς. Μερικά παιδιά αρχίζουν την φάση της ανάπτυξής τους από νωρίς, ενώ άλλα παιδιά καθυστερούν να αναπτυχθούν.

Υπάρχει και ένας ακόμη πίνακας, στον οποίο συμπληρώνετε το ύψος, το βάρος του παιδιού και τα ύψη των γονιών και σας δίνει μία αφαλή εκτίμηση για το ύψος που θα έχει το παιδί σας ως ενήλικας. Μάθετε με ένα κλικ ΕΔΩ το αναμενόμενο ύψος του παιδιού σας.

Επιλέξτε “Metric Units”, προκειμένου να συνεχίσετε τον υπολογισμό σε μέτρα και εκατοστά και όχι σε ίντσες και πόδια.

Συμπληρώστε στα υπόλοιπα πεδία, το φύλο του παιδιού, την ηλικία του σε δεκαδική μορφή (π.χ. για παιδί 5 ετών και 11 μηνών γράψτε 5.11), τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται και πατήστε “Calculate” . Πάνω από τον πίνακα θα δείτε με πράσινα γράμματα το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved