Αυνανισμός στην παιδική ηλικία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Παιδικός αυνανισμός: Καθώς ένα νήπιο εξερευνά το σώμα του είναι φυσικό ότι θα ανακαλύψει και τα γεννητικά του όργανα.

Αυνανισμός στην παιδική ηλικία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Η ευχάριστη αίσθηση που προκαλεί σε ένα παιδί το άγγιγμα θα το οδηγήσει συχνά στην κίνηση αυτή, τις στιγμές που δεν θα φοράει την πάνα του. Στα αγόρια αυτό μπορεί να συνοδεύεται από εκκρίσεις του πέους σύμφωνα με την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία, όμως η εμπειρία αυτή δεν έχει για ένα νήπιο ούτε συναισθηματική ούτε σεξουαλική χροιά.

Είναι απλώς μία ευχάριστη αίσθηση. Οπότε ως γονείς αντί να σοκαριστείτε ή να αγχωθείτε, δεν υπάρχει λόγος να αποθαρρύνετε τη συμπεριφορά αυτή, να ανησυχήσετε ή να της δώσετε προσοχή. Αν , όταν το μικρό σας παιδί αγγίζει τα γεννητικά του όργανα, αντιδράσετε έντονα και αρνητικά, θα του βάλετε την ιδέα ότι κάτι λανθασμένο και κακό αφορά αυτό το μέρος του σώματός του.

Μπορεί ακόμα να το εκλάβει ως κάτι λανθασμένο ή κακό που αφορά το ίδιο. Περιμένετε να μεγαλώσει λίγο, όταν θα μπορέσετε να του διδάξετε τη σεμνότητα και τη σημασία της ιδιωτικής στιγμής. Προς το παρόν αποδεχτείτε τη συμπεριφορά του ως φυσιολογική.

paidikos aunanismos

Τι μπορείτε να κάνετε αν το κάνει δημόσια

Σε περίπτωση, όπου το παιδί σας συνηθίζει να χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα ευρύτερα σε δημόσιους χώρους, τότε θα ήταν πολύ ωφέλιμο, εκείνη τη στιγμή, προσπαθούσατε να του αποσπάσετε την προσοχή με ένα παιχνίδι ή με κάποια άλλη δραστηριότητα, έτσι ώστε να κρατήσετε τα χέρια του απασχολημένα. Στη συνέχεια, θα μπορούσατε να του εξηγήσετε με ηρεμία, τους κανόνες και τα όρια, που αναλύθηκαν πιο πάνω, έτσι ώστε σταδιακά να μάθει να απολαμβάνει την εμπειρία αυτή, μόνο, όταν θα είναι μόνο του και οι συνθήκες του περιβάλλοντος το επιτρέπουν.

Διαβάστε επίσης:
«Το παιδί μου αυνανίζεται στο σχολείο τι μπορώ να κάνω;»

Παιδική σεξουαλικότητα: Ποια είναι τα στάδια στη παιδική ηλικία και τι τα χαρακτηρίζει

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved