Ύπνος βρέφους για τον πρώτο μήνα όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ο ύπνος του μωρού τον πρώτο μήνα αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα.

Ύπνος βρέφους για τον πρώτο μήνα όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Για να γίνει αυτό οι γονείς θα πρέπει να έχουν κάνει καλό μπάνιο το μωρό και να το έχουν ταΐσει!

Τις πρώτες ημέρες, θα παρατηρήσετε ότι κοιμάται πολύ αλλά μετά από την πρώτη εβδομάδα θα πρέπει να του κάνετε ένα πρόγραμμα ύπνου. Την ώρα που το βάζετε να ξαπλώσει είναι προτιμότερο να μην έχετε έντονα φώτα ή μουσική γιατί μπορεί να το διεγείρουν και να το αναστατώσουν.

Πολλοί γονείς αφήνουν το φως και κάνουν θόρυβο προκειμένου το μωρό να μάθει να κοιμάται σε συνθήκες καθημερινότητας. Αυτό είναι μεν σωστό αλλά θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στον φωτισμό, να είναι διακριτικός και να μην πέφτει πάνω στα μάτια του μωρού όπως επίσης να μην υπάρχει πολύ ένταση στο δωμάτιο. Ελέγξτε στην θερμοκρασία του δωματίου, να είναι στους 22 βαθμούς, να μη βρίσκεστε οι γονείς στο οπτικό πεδίο του μωρού και σιγουρευτείτε ότι το έχετε ντύσει όσο χρειάζεται.

Το βρέφος χρειάζεται να νιώσει ασφάλεια και αυτό γίνεται όταν σας νιώθει κοντά του, όταν μυρίζει την μυρωδιά του σώματος σας και όταν το αγγίζετε τρυφερά. Πολλοί γονείς βάζουν δίπλα στο μωρό ένα χρησιμοποιημένο μακό μπλουζάκι της μητέρας για να τη μυρίζει και να τη νιώθει κοντά του.

Δεν τρέχουμε με το πρώτο κλαψούρισμα ή κλάμα. Καμιά φορά κλαψουρίζουν για λίγο και μετά σταματούν. Δώστε λίγο χρόνο πριν πάτε από πάνω του, πριν το πάρετε αγκαλιά δοκιμάστε να το χαϊδέψετε στην πλάτη και καμιά φορά αυτό αρκεί για να συνεχίσει τον ύπνο του.

Η συμβουλή του Ειδικού:
Τα δικά μας συναισθήματα είναι εκείνα που μεταδίδουμε και στο μωρό μας. Εάν εμείς είμαστε ευδιάθετοι έτσι θα νιώθει και εκείνο. Φροντίζουμε πάντα να διατηρούμε ήρεμο το περιβάλλον του μωρού μας και να αποφεύγουμε τις εντάσεις. Εάν ένας γονέας βιώνει πολύ άγχος για τη φροντίδα του μωρού του, αυτό μπορεί να του το μεταδώσει με αποτέλεσμα να έχουμε ένα ανήσυχο μωρό. Το καλύτερο είναι οι γονείς, να ζητήσουν συμβουλή από κάποιον άλλο γονέα που εμπιστεύονται ή βοήθεια σε κάποιο Αναπτυξιακό Κέντρο για συμβουλευτική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved